Exemplu de solidaritate... pedagogică

Grădinița "Peștișorul de Aur" din Năvodari, șansa Ancuței

1423

Articole de la același autor

Probabil că atunci când Anca Epuraș a fost diagnosticată cu luxație congenitală de șold stâng, părinții nici nu mai sperau într-o minune pentru copilul lor drag. Și aceasta pentru că în România, ca nicăieri parcă în lume, deși se proclamă gratuitatea actului medical și multe alte disponibilități pentru copilul mic, totul rămâne la nivel... electoral.
A trecut timpul și Ancuța a ajuns la grupa pregătitoare a Grădiniței "Peștișorul de Aur" din Năvodari. Cu toate că mămica ei s-a numărat printre părinții cam mereu nemulțumiți, anul trecut a descoperit în ce colectiv extraordinar a nimerit fetița ei.
Impresionate de suferința micuței Ancuța, directoarea grădiniței, Lucreția Găliceanu, împreună cu educatoarea Elena Boiangiu au inițiat o colectă intitulată "Fiți alături de noi!", pentru strângerea de fonduri necesare unei operații la Spitalul "Marie Curie" din capitală.
La începutul lunii decembrie a anului trecut, când Petrișor Carabulea, unul dintre părinții care s-a dedicat foarte mult acestei cauze, a mers cu fetița la București, li s-a spus că n-aveau aparatura necesară și operația a fost amânată pentru data de 14 ianuarie 2008. Până în ziua operației se reușise strângerea sumei de 20 milioane lei, toți părinții, trecând peste propriile probleme financiare, au dat dovadă de un voluntariat demn de o astfel de cauză.
În curând se împlinește o lună de la operație, fetița se simte bine, este imobilizată la pat, dar necesită, în continuare, sprijin pentru recuperare la Spitalul Eforie Nord.
Un fapt banal, îl vor cataloga unii, dar de astfel de gesturi ne este dat să scriem atât de rar încât prin exemplul de solidaritate al cadrelor didactice de la Grădinița "Peștișorul de Aur" din Năvodari probabil vom mai șterge din rușinea altora care "zugrăvesc" meseria de dascăl preșcolar în nuanțe cenușii.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0428 secunde