Grădinițe deschise vara la Constanța. Unde îi puteți înscrie pe cei mici

1432
Grădinițe deschise vara la Constanța. Unde îi puteți înscrie pe cei mici - gradinite1-1436547752.jpg

Articole de la același autor

În perioada vacanței de vară, mulți părinți care muncesc se trezesc că nu au cu cine să își lase copiii mici. În lipsa bunicilor sau a altor persoane în care să-și aibă încredere pentru a-i îngriji pe micuți, părinții sunt nevoiți să apeleze la bone costisitoare sau chiar să-i ia pe copii cu ei la serviciu.

Inspectoratul Școlar Județean Constanța le întinde totuși o mână de ajutor și le pune la dispoziție mai multe grădinițe cu program special, unde micuții sunt supravegheați, hrăniți și se pot juca în siguranță până când părinții își termină treburile. Conducerea ISJ a stabilit ca unele unități de învățământ preșcolar să fie deschise în luna iulie și altele în luna august, astfel încât și cadrele didactice să beneficieze de vacanță și imobilele să poată fi igienizate până la începerea noului an școlar.

În luna iulie, la Constanța, îi puteți înscrie pe cei mici la Grădinița nr. 1 "Amicii", 4 "Mugurel", 6, 10, 33, 42, 44, 45, "Azur", "Gulliver", "Lumea copiilor" și "Roboțel". Iar, în luna august, vor fi deschise Grădinița nr. 2, 8, 53, 57, "Perluțele mării", "Norocel", "Căsuța de turtă dulce", "Dumbrava minunată" și "Steluțele mării". Educatorii sunt instruiți ca, în funcție de numărul de solicitări, să grupeze copiii pe nivele de vârstă și să organizeze diferite activități. În fiecare unitate sunt înscriși, în prezent, cel puțin 50 de copii.

"Este o idee foarte bună ca grădinițele să aibă program și în timpul vacanței de vară. Și eu și soțul meu lucrăm și nu putem să ne luăm concediu decât câte o săptămână. Facem cu rândul, o dată îmi iau eu, o dată își ia el, dar vara este lungă. De aceea i-am înscris pe copii la programul acesta special. Unitățile after-school sunt foarte scumpe și, pentru ambii copii, ajungeam la 1.200 - 1.400 de lei pe lună. În grădinița de stat, nu plătim decât 10 lei pe zi. Este o sumă suportabilă și copiii sunt bine îngrijiți", ne-a povestit o mămică din Constanța, care a ales grădinița de vară.

Program special și la Năvodari și Medgidia

La Năvodari, au program special de vacanță două unități, Grădinița "Albatros" și Grădinița "Lumea florilor". Trei grădinițe funcționează, pe perioada verii, și la Medgidia. Este vorba despre Grădinița nr. 2, care este deschisă de vineri, 16 iulie, după care se va deschise Grădinița nr. 4, până pe 4 august, iar din 5 și până pe 31 august, copiii pot fi înscriși la Grădinița nr. 3. Și grădinița din Agigea este deschisă toată luna iulie, iar în Man-galia vor funcționa, pe rând, câte două săptămâni, Grădinițele nr. 1, 3 și 7.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4842 secunde