GREVA CONTINUĂ, PROFESORII NU ACCEPTĂ OFERTA GUVERNULUI

258
GREVA CONTINUĂ, PROFESORII NU ACCEPTĂ OFERTA GUVERNULUI - screenshot20230521172615-1685553577.jpg

Articole de la același autor

Sindicaliştii din Educaţie, care au avut o nouă rundă de negocieri miercuri seara la Palatul Victoria, au transmis că angajaţii din teritoriu resping oferta Executivului, iar greva va continua. 

"Liderii județeni au respins oferta! Au spus că este un pas important înainte, dar nu sunt de acord cu eșalonarea pe trei ani a măririi salariului şi cu acea sumă acordată de la 1 iulie.

Nu suntem de acord cu acel interval de trei ani. Aşa cum la Sănătate s-a găsit soluția să se dea într-o singură tranșă mărirea, aşa vor şi în învățământ.

Omenii vor integral să se aplice nu 40% cât a zis guvernul. Nu vor vouchere. Vor 2.000 de lei net.



Au cerut să consulte membrii de sindicat, vor vedea proiectele de ordonanță mâine şi decizia le aparține membrilor de sindicat. Ei au început greva şi decizia le aparține", a spus Simion Hăncescu, lider FSLI.

Preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţie "Spiru Haret", Marius Nistor, a anunţat, miercuri seară, după discuţiile de la Guvern, că ultima ofertă, transmisă în teritoriu în cursul zilei, a fost respinsă de angajaţii din sistem.



"Oferta a ajuns în teritoriu, iar organizaţiile noastre judeţene şi ale municipiului Bucureşti ne-au spus foarte clar că ea se respinge. În acest moment am convocat, în regim de urgenţă Colegiul liderilor Federaţiei Spiru Haret pentru a stabili foarte clar care este limita minimă pe care o putem negocia de acum înainte. În momentul de faţă greva continuă", a declarat Nistor.  

XXX



Guvernul va adopta joi, prin ordonanță de urgență, creșterea salariilor prevăzute în Legea 153 cu 1.000 lei brut lunar, iar, în noua grilă de salarizare, etapizat, salariul debutanților se va raporta la salariul mediu brut din economie. Aceasta a fost noua ofertă a Executivului pentru greviștii din Educație, oferta care a fost respinsă în această seară de liderii județeni. 







Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4309 secunde