"Grevă generală de o zi în întregul sector bugetar"

463
Acesta va fi textul afișului ce urmează a fi lipit la intrările în școli luni, 5 octombrie. Astăzi, liderii vor face programarea pichetelor de grevă în care vor fi incluși toți sindicaliștii (chiar dacă nu au ore în ziua respectivă sau fac parte din personalul didactic auxiliar sau nedidactic) și vor aduce la cunoștința direcțiunii informațiile privind persoanele care nu-și vor desfășura activitățile specifice și modul în care va fi organizată greva în unitatea de învățământ.
Cadrele didactice care aderă la grevă trebuie să-i anunțe încă de astăzi pe elevii claselor la care au ore de curs despre acțiunea ce se va derula (în grădinițe, educatoarele vor recomanda părinților preșcolarilor să nu-i aducă luni în unitate).
Pe tot parcursul programului din ziua de luni, 5 octombrie, grupa sindicală va asigura securitatea unității prin organizarea pichetelor de grevă care vor fi prezente în cancelarie. Un pichet de grevă va fi format din două-trei persoane, care va fi prezent în unitate două-trei ore.
Exprimarea voinței de participare la grevă se concretizează (și se evaluează) prin semnarea în condică, la rubrica "Subiectul lecției" "GREVĂ GENERALĂ DE O ZI ÎN ÎNTREGUL SECTOR BUGETAR".
De asemenea, în același comunicat remis redacției de către prof. Mihai Contanu, vicepreședinte SLSIP, se semnalează ca formă de protest sindical, în semestrul I, nepunerea notelor în cataloage și în carnete. "Evaluările se vor nota în caietul cadrului didactic, părinților și elevilor li se vor comunica notele, dar documentele școlare nu vor fi completate", specifică liderul.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.7067 secunde