Guvernul va acorda părinților un sprijin de 75% din salariu în cazul în care cursurile se suspendă

675
Guvernul va acorda părinților un sprijin de 75% din salariu în cazul în care cursurile se suspendă - orban27633400-1596717005.jpg

Articole recomandate

Guvernul va acorda părinților, în noul an școlar, un sprijin de 75% din salariu în cazul în care cursurile se suspendă într-o anumită școală pe motive ce țin de pandemia COVID-19, a declarat prim-ministrul Ludovic Orban, potrivit Agerpres.


"În perioada stării de urgență a existat o formă de sprijin a familiilor cu copii. Pe perioada în care au fost suspendate cursurile școlare, un părinte, la alegere, a avut posibilitatea să stea acasă, într-un fel de concediu, să spun, plătindu-i-se 75% din salariul său. Și pentru începerea școlii vom lua o măsură similară. Măsura, în schimb, va fi flexibilă, pentru că situația epidemiologică fiind diferită de la localitate la localitate, nu va fi o măsură generală, așa cum a fost, (...) va fi o măsură locală. Dacă într-o școală avem cazuri și se închide școala 14 zile, toți părinții elevilor din școala respectivă vor primi, pe perioada suspendării cursurilor, să zicem de 14 zile, acea formă de sprijin de 75%", a explicat Orban.


După ce a participat joi la inaugurarea Muzeului mineritului, proiect reabilitat din fonduri europene prin Programul Operațional Regional 2014 - 2020, el a fost întrebat de ziariști dacă părinții ai căror copii vor rămâne acasă după începerea anului școlar vor fi sprijiniți financiar.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6988 secunde