Ludovic Orban: Procedurile de organizare a începerii noului an școlar vor fi finalizate în maximum 10 zile

133
Ludovic Orban: Procedurile de organizare a începerii noului an școlar vor fi finalizate în maximum 10 zile - scoalacurteascoliipozabunaada198-1596718237.jpg

Articole recomandate

Procedurile legate de organizarea începerii noului an școlar vor fi finalizate în maximum 10 zile și vor fi parte dintr-o serie de acte normative, a declarat prim-ministrul Ludovic Orban, potrivit Agerpres.ro.


"Toate aceste proceduri vor fi curând, în 10 zile maxim, ele vor fi parte din acte normative, se va face training-ul, inspectorii, training cu directorii de școli. De asemenea, urmărim programe de creștere a abilităților de transmitere a cunoștințelor, pentru cadrele didactice, online, astfel încât să creștem performanța în organizarea lecțiilor online. Avem linii pe care le urmărim, vor fi pregătiți, vor ști ce au de făcut. Oricum, ca procedură va fi, probabil, o procedură, la propunerea școlii cu avizul DSP și al Inspectoratului Școlar. Deciziile, altele decât decizia efectivă de deschidere normală a școlii, vor fi luate de comitetele județene pentru situații de urgență", a spus Ludovic Orban.


El a explicat că decizia guvernamentală este aceea de a nu impune aceeași măsură la nivel național, ci de a trata diferențiat începerea școlilor, în funcție de contextul epidemiologic din fiecare comunitate.


"Cu siguranță, datele precise le vor avea, să spun, cu două săptămâni, o săptămână înainte de începerea școlii, pe baza datelor epidemiologice pe care le avem la zi și informațiile sunt publice și sunt făcute de INSP. Pe de altă parte, ei vor ști că e posibil să nu se ducă toți copiii la școală, acolo unde este un nivel relativ crescut de răspândire a virusului și că va exista posibilitatea și învățământului, să spun, intermediar, adică o parte, jumate, în clasă, jumate online și schimbarea lor, rotirea pe rând. (...) Cert este că fiecare școală va trebui să aibă o platformă de organizare a lecțiilor online. Asta este obligatoriu", a afirmat Orban, întrebat când vor ști părinții în ce scenariu se încadrează fiecare școală.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7271 secunde