Haideţi la teatru! Spectacole pentru toate gusturile în acest weekend

504

Articole de la același autor

Dragi constănţeni, s-au deschis teatrele! Prin urmare, în acest week-end vă veţi putea relaxa şi puteţi savura o nouă premieră şi alte spectacole, inclusiv pentru cei mici.

Pentru cei care doresc să meargă la Teatrul de Stat Constanţa (TSC), instituţia va prezenta publicului său, atât sâmbătă, 8 mai, cât şi duminică, 9 mai, de la ora 19.00, cea de-a treia premieră oficială a acestei stagiuni, spectacolul „Crima din strada Lourcine”, în regia lui Vlad Cristache. Scenografia este semnată de Mădălina Niculae şi Andreea Tecla, iar muzica îi aparţine lui Tibor Cári. Cu această ocazie, în distribuţia spectacolului îi veţi putea vedea pe Marian Adochiţei, Andrei Cantaragiu, Florina Stănculeţ, Andrei Bibire, Ştefan Mihai, iar formaţia care îi va acompania live este alcătuită din pianista Elena Gatcin, clarinetistul Marian Gănescu şi percuţionistul Marius Cristian Zaval.



„Să te trezeşti pe jumătate îmbrăcat, fără să ştii cum ai ajuns acasă, cu un gol de memorie în privinţa serii petrecute în oraş şi să descoperi un alt bărbat în patul tău, la fel de sumar îmbrăcat! Apoi să aflaţi din ziar amândoi că umbrela şi batista pe care le-aţi pierdut au fost descoperite în contextul unei crime oribile. Şi să urmeze o zbatere din răsputeri pentru ştergerea urmelor unei fapte de care niciunul dintre voi nu-şi aminteşte, dar toate indiciile duc la concluzia că e posibil să o fi comis.

Este posibil oare?”, cam aşa începe piesa...

Altfel spus, totul este de un divertisment autentic, o poveste delicioasă în care comicul de situaţie se combină cu o dinamică excelentă a personajelor.



Pentru melomani, Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski” a pregătit pentru duminică, 9 mai, începând cu ora 19.00, concertul „Noapte Luminată”, sub bagheta lui Tiberiu Oprea. Soliştii care vă vor încânta sunt Laura Eftimie, Marius Eftimie, Doru Iftene, Lucia Mihalache, Elena Rotari, Răzvan Săraru, Silvia Simionescu, Sebastian Tegzeşiu. Alături de aceştia se vor afla orchestra şi corul teatrului, sub coordonarea maestrului de cor Adrian Stanache.

Cei mai mici dintre spectatori pot viziona sâmbătă, 8 mai, de la orele 10.00 şi 12.00, la Teatrul pentru Copii şi Tineret „Căluţul de Mare”, „Fata Babei şi fata moşneagului”, după Ion Creangă, un spectacol recomandat micuţilor cu vârsta de peste trei ani. Originalitatea cu care s-a transpus în scenă cunoscuta şi îndrăgita poveste a lui Creangă, cu prezenţa actorului lângă păpuşa-personaj, dăruieşte spectacolului un plus de interes în vizionarea lui. Practic, spectatorul este fascinat de povestea în sine, dar şi de modul în care sunt vizibile mişcarea şi interpretarea personajelor păpuşi, expresivitatea acestora din urmă fiind predominantă.



A doua zi, duminică, 9 mai, de la aceleaşi ore, cei mici pot merge să vadă „Povestea porcului”, un spectacol care se va desfăşura pe durata a 50 de minute. Viaţa în pădure e o aventură. Vulpea vicleană caută mereu câte un naiv, de la care să adune niscaiva bunuri, desigur prin şiretlic. Tot duminică, dar la restaurantul „Harlequin” din Mamaia, de la ora 11.00, părinţii îşi pot aduce copiii la „Ursul păcălit de vulpe”. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3468 secunde