Concurs "Hârtie pentru Pădure"

570
Elevii Școlii nr. 29 "Mihai Viteazul" vor organiza, astăzi, o acțiune de colectare a maculaturii. Aceasta reprezintă a treia activitate sub deviza "Hârtie pentru Pădure", din cadrul proiectului educațional interdisciplinar "Salvați Pământul de modificările climatice", inițiat de prof. Lilica Nistor, cu sprijinul prof. Ana Mihu, directorul instituției. Partenerul acestei activități este Societatea de Explorări Oceanografice și Protecție a Mediului Marin Oceanic-Club, reprezentată prin director coordonator Răzvan Popescu-Mirceni, care, în perioada 24 martie-5 aprilie, va colecta maculatura. Hârtia va fi valorificată și, cu banii obținuți, se vor achiziționa copaci care vor fi plantați în Dobrogea, cea mai "deșertică" regiune a României.
Vor fi selecționați 10 elevi de la Școala nr. 29 "Mihai Viteazul", iar Oceanic-Club le va asigura transportul și materialele necesare pentru plantarea copacilor în zona Hârșova-Babadag-Cobadin.
"Se estimează că se vor strânge peste 300 kg de maculatură, iar activitatea va avea ca efect educarea elevilor pentru formarea deprinderilor reciclării selective a deșeurilor", afirma Renata Rădulescu, consilier de imagine al școlii.
Partenerii în proiect mai sunt: Școala nr. 39 "Nicolae Tonitza" Constanța, Liga Studenților din Universitatea Maritimă Constanța, Liga Europeană pentru Cultură și Arte, ONG Mare Nostrum și Agenția de publicitate Celebrity.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9129 secunde