Concurs Operele Marelui Will, disponibile online

317
Două biblioteci, americană și britanică, doresc să reproducă online cele 75 de ediții ale operelor lui William Shakespeare tipărite în format in-cvarto înainte de 1641, anunță hit.ro. Biblioteca Bodleian din Oxford și biblioteca Folger Shakespeare din Washington vor colabora la convertirea digitală a colecțiilor, alăturându-se Bibliotecii Britanice, care a făcut același lucru cu colecția sa de ediții in-cvarto în 2004.
"Nu există manuscrise ale pieselor de teatru ale lui Shakespeare, iar edițiile in-cvarto sunt cele mai apropiate de versiunile pe care și le-a dorit acesta", a spus purtătorul de cuvânt al bibliotecii Bodleian, Oana Romocea. "Unele ediții in-cvarto mai au și adnotări în jurul textului tipărit", a adăugat aceasta.
Majoritatea acestor documente nu sunt disponibile în prezent decât specialiștilor, iar cele două biblioteci vor să le pună la dispoziția publicului larg. Procesul de descărcare online a edițiilor va începe luna viitoare și va dura aproximativ un an.
"Fiecare in-cvarto este diferit, deci este foarte interesant din perspectiva comparării documentelor", spune Romocea. "De exemplu, unele versuri celebre din «Hamlet» există într-un exemplar in-cvarto, dar nu există în altele sau sunt diferite", a explicat aceasta. Shakespeare a scris peste 37 de piese de teatru și a colaborat la alte câteva, în perioada 1590 - 1613. Scriitorul a murit în 1616.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.9705 secunde