Honoris Causa pentru Primatul Ungariei

246

Articole recomandate

Universitatea "Ovidius" îi va decerna, mâine, premiul Doctor Honoris Causa Eminenței sale prof. univ.dr. Cardinal Péter Erdõ, Arhiepiscop de Esztergom-Budapesta.
Cardinalul Péter Erdõ, Primat al Ungariei și Președinte al Conferinței Episcopilor Catolici din Europa, a fost propus Decanatului Facultății de Teologie pentru acordarea titlului de Doctor Honoris Causa de către prof. univ. dr. Nicolae V. Dură, prorectorul Universității Ovidius.
Prof.univ. dr. Péter Erdõ a fost rector al Universității "Pázmány Péter", din Budapesta. În această calitate a contribuit la elaborarea noilor strategii pentru reformarea învățământului din Ungaria. A deținut funcții atât în domeniul ecleziastic, cât și în cel științific și editorial. Înalt prelat al Bisericii Catolice, membru al "Sfântului Scaun" la Consiliul pontifical legislativ, al Academiei europene de științe și arte, dar și editor și redactor în cadrul unor publicații, Cardinalul Péter Erdõ este preocupat în scrierile sale de teme precum teologie, istorie, drept, filozofie sau politică.
Evenimentul va avea loc la Sala Senatului din Campusul Universității "Ovidius", la ora 12. (V.P.)

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.82 secunde