Iată cine a câștigat trofeul Festivalului "Spiritul lui Caragiale"

288
1
Iată cine a câștigat trofeul Festivalului
Sala de spectacole a Centrului Cultural Năvodari a găzduit cea de-a IX-a ediție a Festivalului Național de Artă Dramatică "Spiritul lui Caragiale", organizat de cadrele didactice din Școala Gimnazială "George Enescu" Năvodari. 

La această manifestare, au participat, în finală, după etapa eliminatorie, 18 trupe de teatru din școlile și liceele constănțene, dar și din țară, care au reprezentat județele Suceava, Prahova, Mureș, Teleorman, ce au pus în scenă piese din opera mereu actualului Caragiale.

Concursul s-a desfășurat pe trei secțiuni: învățământ primar, gimnaziu și liceu.

În cadrul acestei acțiuni, Primăria orașului Năvodari și Consiliul Local au acordat premii în bani participanților și au sponsorizat întreaga manifestare.

În deschiderea festivalului, prof. Vasile Coman, directorul evenimentului, a rostit următoarele cuvinte: "Ți-aș fi cântat, Măria Ta, dar nu am timp. Ești colosal și-mi trebuie vreme multă. De aceea, las timpul viețuirii festivalului ce îți poartă numele - «Spiritul lui Caragiale» - să-l pomenească aici, numai aici, la Năvodari, și cei care încă nu s-au născut. Acesta-i cântecul meu, Excelență!".

Trofeul Festivalului "Spiritul lui Caragiale" a fost obținut de trupa Liceului "Lazăr Edeleanu" Năvodari, cu piesa "Biletele, domnilor!", avându-i ca profesori coordonatori pe Mihaela Udrea și Silvia Leucă. La secțiunea învățământ primar, Premiul I a fost obținut de sceneta "Căldură mare", pregătită de elevii de la Cambridge School Constanța, îndrumați de prof. Nicoleta Crețu. La secțiunea gimnaziu, Premiul I a revenit scenetei "O noapte furtunoasă", pregătită de elevii școlii organizatoare a festivalului, sub îndrumarea prof. Liliana Bărăscu, iar la secțiunea liceu, Premiul I a plecat la Turnu Măgurele, elevii de la Liceul Teoretic "Marin Preda" fiind răsplătiți pentru interpretarea scenetei "D-ale Olimpiei", adaptare după "D-ale Carnavalului", sub îndrumarea prof. Cezarina-Alexandra Burcin. 

Comentează știrea

Ursu Popescu
26 mai 2014
RUSINE!!!

Cand furaciunile sunt pe fata si in actele de cultura inseamna ca nu mai avem nici o sansa! D-le profesor Coman, stim ca va chinuiti sa dati numele acelui liceu din Baneasa si ca incercati pe toate fronturile sa faceti asta, dar nedreptatind niste copii si batandu-va joc de munca lor, nu faceti decat sa va anulati o reputatie care va facea cinste! Si, de asemenea, faptul ca directorul teatrului din Constanta are o slabiciune fata de orasul studentiei sale, Targu Mures, nu justifica in nici un fel un clasament partinitor, prin care se ridica mediocritatea la rang de "valoare". Speram ca din partea unui juriu avizat, evaluarea sa se fi facut strict pe criterii obiective. Felicitari din partea publicului (fara partie-prix-uri) pentru cei de la Calinescu si Edeleanu!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3057 secunde