Universitatea "Andrei Șaguna" a inaugurat o sală specială

194
Universitatea
Sala Senatului Universității "Andrei Șaguna" a găzduit,

week-end-ul trecut, semnarea Protocolului de colaborare dintre Institutul "Yunus Emre" din Ankara și Universitatea "Andrei Șaguna" din Constanța, prilej cu care a fost inaugurată, în cadrul Clubului Culturii Turcice "Mustafa Kemal Ataturk", sala "Yunus Emre". În această locație, se vor desfășura cursuri de limbă turcă, simpozioane și ateliere de creație dedicate nu doar studenților și elevilor constănțeni, ci tuturor celor interesați de fascinanta cultură turcică.

Prezent la eveniment, Consulul General al Republicii Turcia la Constanța, Fusun Aramaz, l-a felicitat pe președintele Universității "Andrei Șaguna" pentru inițiativa de a inaugura Clubul Culturii Turcice și a remarcat fructuoasele colaborări dintre Universitate și multiple instituții culturale și de învățământ superior din Turcia. Mulțumind, prof. univ. dr. Aurel Papari a afirmat că "suntem condamnați să trăim fericiți împreună în acest mediu multicultural, multietnic și multiconfesional. Dobrogea, în general și Constanța, în special, constituie un model de conviețuire multietnică și multiculturală, care trebuie cultivat și promovat".

Manifestările au continuat cu Simpozionul "Unitate în limbă, cuget și acțiune". De asemenea, participanții la eveniment au avut prilejul să admire, în holul central al Universității, o interesantă expoziție de fotografii care reliefează aspecte ale culturii și civilizației turce din Dobrogea.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6435 secunde