Școlarii au făcut cunoștință cu liceele lor

Ieri a avut loc repartizarea computerizată

793
Ieri a avut loc repartizarea computerizată - d120db565ef6583b6b850738df6d89be.jpg

Articole recomandate

Mai devreme cu o zi decât data programată în calendarul desfășurării admiterii în licee, ieri, suspansul elevilor de-a VIII-a și al părinților lor a luat sfârșit.
Ministrul Ecaterina Andronescu a declarat, ieri, că 52% dintre elevii care s-au înscris pentru repartizarea computerizată la licee au optat pentru speciali-zarea matematică-informatică ceea ce va influența stabilirea cifrei de școlarizare pentru anul școlar 2010-2011. "Avem o statistică a opțiunilor exprimate care arată că 52% dintre elevi au optat pentru specializarea matematică-informatică, 24% pentru științele naturii, 15% pentru filologie și 9% pentru științe socio-umane. Considerăm că acesta este un semnal de care vom ține seama la admiterea din anul școlar 2010-2011", a declarat Andro-nescu.  Ministrul Educației a mai adăugat că în zilele următoare vor fi adunate alte astfel de date care vor fi folosite pentru stabilirea cifrelor de școlarizare pentru anii următori. 

Statistici naționale
Peste 99% dintre cei 189.588 de elevi care au completat fișele de înscriere au fost admiși în licee, prin repartizarea computerizată. Un procent de 61,28% dintre candidați  au fost admiși la prima opțiune, ceea ce înseam-nă, potrivit reprezentanților Ministerului Educației, că respectivii elevi au fost sfătuiți bine de diriginții și profesorii lor, iar alți 33% în primele trei opțiuni.
În urma repartizării computerizate, 1.131 elevi au rămas nerepartizați  din cauza numărului mic de opțiuni completate. Aceștia vor intra în a doua etapă de admitere. Ministrul Educației a precizat că din 2001 de când funcționează repartizarea computerizată, elevii au învățat să-și completeze mai bine fișele, astfel că dacă în 2001 erau 3,94% din elevi rămași nerepartizați, în 2009 au rămas 0,7%.
Șapte candidați au fost repartizați cu nota 10, trei dintre aceștia fiind de la Colegiul Traian din Drobeta Turnu Severin. Peste 68% dintre elevii repartizați au avut medii cuprinse între 7 și 10.

9,95 – prima medie de admitere la Constanța
Primele două locuri în lista admișilor în clasa a IX-a sunt ocupate de elevele Raluca Stanca și Mădălina Ioana Sas, ambele cu media de admitere 9,95, ambele rămânând pe poziții, cum s-ar spune, întrucât ele au studiat și gimnaziul la Colegiul Național "Mircea cel Bătrân", respectiv Liceul Teo-retic "Ovidius". Un salt mai spectaculos îl face ocupantul locului trei, Andrei Silviu Dragnea, care, cu media de ad-mitere 9,94 vine de la gimnaziul Liceului "Callatis" din Mangalia la Liceul Teoretic "Ovidius".
Ultimul intrat este un elev cu media 4,49, la Școala de Arte și Meserii Chirnogeni, secția mecanică.
Din păcate, sunt și 28 de elevi nerepartizați, dintre care doi cu medii peste 8. "Acest lucru se datorează faptului că n-au completat destule opțiuni, așa cum i-am sfătuit pe diriginți în nenumărate rânduri", a declarat prof. Petrică Miu, inspectorul general.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6147 secunde