Impresionantă expoziție ex-libris, vernisată la MINAC

486
Impresionantă expoziție ex-libris, vernisată la MINAC - impresionantaexpozitie-1462380168.jpg

Articole de la același autor

După ce, la începutul Săptămânii Luminate, a fost vernisată o impresionantă expoziție cuprinzând 273 de gravuri, intitulată "Rembrandt - apogeul artei gravurii", astăzi, de la ora 16, același Muzeu de Istorie Națională și Arheologie din Constanța va fi gazda unui alt eveniment istoric pentru cultura constănțeană: inaugurarea expoziției ex-libris aparținând celor mai importanți pictori, sculptori și gravori ai momentului.

Parte a unui proiect de anvergură, evenimentul este dedicat anului Constantin Brâncuși și îl are ca manager pe conf. univ. dr. Florin Stoiciu, de la Universitatea Națională de Arte din București - Facultatea de Arte Plastice, Departamentul Grafică. Din echipa organizatorică mai fac parte: curatorii Gina Costescu, masterand la Universitatea "Ovidius" din Constanța, lect. univ. dr. Lelia Rus și lect. univ. dr. Sânziana Romanescu de la Universitatea "Ovidius", asist. univ. dr. Răzvan-Constantin Caratănase de la Universitatea Națională de Arte din București - Facultatea de Arte Plastice, Departamentul Grafică, precum și prof. univ. dr. Adriana Lucaciu, responsabil proiect la Universitatea de Vest din Timișoara, prof. univ. dr. Daniela Hanțiu, responsabil proiect la Universitatea "Ovidius" și decan al Facultății de Arte, și prof. dr. Aurel Bulacu, responsabil proiect la Liceul de Arte Plastice "Nicolae Tonitza" din București.

Din Constanța expoziția va pleca spre muzee importante ale României precum: Muzeul de Artă Tulcea, Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi București, Muzeul Cotroceni, Muzeul Peleș, Muzeul Județean de Artă Prahova "Ion Ionescu-Quintus", Muzeul "Vasile Pârvan" Bârlad, Muzeul de Artă Drobeta Turnu Severin, Muzeul de Artă Târgoviște, Muzeul de Artă Târgu Jiu și Centrul Cultural și de Arte Lăzarea.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 07 Noiembrie 2015
Stire din Cultură-Educație : "Repere dobrogene", la Muzeul  Marinei Române
Pagina a fost generata in 3.3459 secunde