În căutarea drumului spre succes la Universitatea "Ovidius"

337
1
În căutarea drumului spre succes la Universitatea
Profesori și studenți din cadrul Universității "Ovidius" din Constanța participă la proiectul de orientare și consiliere în carieră "VIA - Vocație, Interese, Autocunoaștere și dezvoltare, drumul către succesul profesional", derulat cu fonduri europene de la Profiles International SRL.


"Obiectivul general al proiectului vizează asigurarea premiselor pentru tranziția studenților spre stadii superioare de educație sau pe piața muncii, prin acces la informație și activități de orientare și consiliere. Se utilizează o metodă unică în România - VIA, prin care se identifică gradul de compatibilitate al profilului psiho-aptitudinal al studentului cu modelul de performanță al unor meserii considerate cele mai căutate în următorii 10 ani în România. Aceste meserii au fost identificate în urma unor studii la nivel european", a declarat Doru Dima, manager de proiect, directorul general al Profiles International SRL. 

Ieri, la Universitatea "Ovidius" a avut loc ședința de instruire a 14 cadre didactice de la Facultatea de Psihologie și Științele Educației, Facultatea de Drept, Sociologie și Administrație publică, Facultatea de Istorie și Științe Politice, Facultatea de Educație Fizică și Sport, Facultatea de Științe Economice, Centrul de Consiliere Educațională și Profesională al UOC. În cadrul ședinței, condusă de Doru Dima, manager de proiect, cadrele didactice au primit informații despre metode de creștere a accesului la informare a elevilor și studenților în vederea cunoașterii unor date corecte și suficiente despre profesii și domenii profesionale; cunoașterea realităților economice, precum și a riscurilor și avantajelor profesionale; dinamica obiectivă a rutelor școlare și profesionale; asigurarea materialelor necesare unei bune orientări privind cariera, oferite de site-ul proiectului. 

În următoarea etapă a proiectului, va avea loc selecția celor 250 de studenți din ultimii ani de studii din cadrul Universității "Ovidius" care vor participa la proiectul de consiliere. 


Comentează știrea

REPORTERII DE LA ZIARUL DE MAINE
11 octombrie 2012
Atac in stil nazist si Presiuni ilegale la ANR

Atac in stil nazist si Presiuni ilegale la ANR reporterii nostri au capatat acces la informatii top secret privind demiterile si sefilor ANR aflate cel mai probabil in posesia FBI intitulate fictiv de noi Raport FBI privind destabilizarea structurilor statului ANR si amenintari la adresa sigurantei nationale O.Cojocea sef serviciu Tehnic- demisie D.Coval sef serviciu resurse umane –demisie;Banita sef Juridic –demisie ;Branza P. Director General ANR demis din functie;C. Matei. Director General ANR demis din functie;E. Olteanu Director General ANR intermar inlocuit din functie;Berescu Director General ANR interimar inlocuit din functie P. Chirobocea –Sef siguranta Navigatiei demisie(pensie);N. Grosu – Sef audit demisie(pensie)Demisie In prezent se fac Demiteri mascate a in jur de 50-70 Sefi servicii si capitanii din ANR prin organigrama schimbata de 2 ori in mai putin de 19 zile: DIRECTOR DIRECTIE INAMTRICULARI;TEHNIC;JURIDIC;SIGURANTA NAVIGATIEI;SEF SERVICIU pentru IT;VTS; RESURSE UMANE;CONTABILITATE;TEHNIC;ADMINISTRATIV;SIGURANTA NAVIGATIEI –CAPITANII ZONALE;CAPITAN SEF CONSTANTA TULCEA , GIURGIU , DROBETA, GALATI, AVIZARI PRODUSE NAVALE, INSPECTII TERMINALE,BIROU SAR ,BIROU POLUARE SEF DEEPARTAMENT CAPITANII MARITIME, SEF DEEPARTAMENT CAPITANII DUNARE MARITIME SEF DEPARTAMENT CAPITANII DUNARE

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 10 Octombrie 2012
Stire din Cultură-Educație : Avanpremieră azi - "Taken2"
Miercuri, 10 Octombrie 2012
Stire din Cultură-Educație : A început "Pontica"
Pagina a fost generata in 2.5321 secunde