In memoriam Adrian Rădulescu, primul rector al Universității "Ovidius"

1036
Marți, 23 martie, ora 11.00, în Sala Senatului Universității "Ovidius" Constanța (Campus), în organizarea Facultății de Istorie și Științe Politice se vor desfășura lucrările mesei rotunde dedicate personalității prof. univ. dr. Adrian Rădulescu, primul rector al Universității "Ovidius".
Prof. univ. dr. Adrian Rădulescu a reprezentat un punct major de reper în evoluția științei istorice românești și în crearea tradiției universitare constănțene. Ctitor de instituție și formator de destine umane și profesionale, prof. univ. dr. Adrian Rădulescu s-a născut în anul 1932 și a deținut importante funcții administrative, drept recunoaștere a meritelor sale profesionale incontes-tabile: director al Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța (1969-1990), rector al Universității "Ovidius" Constanța (1990-1991), primar al municipiului Constanța (1989-1990), prefect al județului Constanța (mai 1990-noiembrie 1991). La 5 mai 2000, a încetat din viață după o îndelungată suferință.
Specialist în istoria și arheologia epocii greco-romane în Dobrogea, prof. univ. dr. Adrian Rădulescu s-a remarcat prin participarea la numeroase manifestări științifice naționale și internaționale și prin publicarea de monografii, albume, studii și articole.
Lucrările mesei rotunde se bucură de prezența unor importante personalități din lumea universitară constănțeană.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5399 secunde