Începe Festivalul Internațional "Zile și Nopți de Literatură"

555
Cea de-a șaptea ediție a Festivalului Internațional "Zile și Nopți de Literatură" va începe mâine și se desfășura la Neptun și Mangalia până pe 11 iunie.
La eveniment vor participa scriitori, traducători, editori, critici și redactori de presă literară din țară și din Europa, care vor susține sesiuni de comunicări pe diferite teme, toate subiectele centrându-se însă pe controversa legată de viitorul literaturii. În acest sens, se vor ridica întrebări privind substituirea cărților cu virtualul, necesitatea literaturii și traiectoria acesteia în raport cu tendințele de comercializare ale pieței editoriale.
În cea de-a doua zi a festivalului va avea loc Ceremonia de decernare a Premiului Festivalului, în valoare de 5.000 euro, care îi va reveni unui tânăr scriitor. De asemenea, Marele Premiu "Ovidius" îi va fi înmânat unei personalități literare de notorietate, distincție acordată de Ministerul Culturii și Cultelor (în valoare de 10.000 euro).
Dintre scriitorii români celebri care vor participa la eveniment se anunță nume ca Mircea Cărtărescu, Mircea Dinescu, Andrei Codrescu și Varujan Vosganian.
Evenimentul este organizat de Uniunea Scriitorilor din România în colaborare cu Ministerul Culturii și Cultelor, Ministerul Afacerilor Externe (Departamentul pentru Relațiile cu Românii de Pretutindeni), Institutul Cultural Român și administrația publică locală Mangalia.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7091 secunde