Începe „Maratonul dramaturgiei israeliene pe scene românești”

777
Începe „Maratonul dramaturgiei israeliene pe scene românești” - spectacol-1618400474.jpg

Articole de la același autor



Teatrul de Stat Constanța organizează începând de astăzi, de la ora 19.00 și până sâmbătă, 17 aprilie, „Maratonul dramaturgiei israeliene pe scene românești”, un eveniment online dedicat Zilei Naționale a Israelului. Proiectul este realizat în parteneriat cu Teatrul Național „Ion Luca Caragiale” din București, Teatrul Evreiesc de Stat, Teatrul „Bulandra” din capitală și Teatrul „Toma Caragiu” din Ploiești. Acesta îşi propune să pună în evidență, prin câteva exemple elocvente, valoarea și consistența dramaturgiei israeliene în peisajul teatral românesc. Cele șapte spectacole vor fi postate pe pagina special dedicată proiectului, dar şi pe pagina de Facebook a teatrului constănţean. 


Maratonul începe în această seară cu spectacolul „Varșovia - ghid turistic” de Hillel Mittelpunkt, în regia lui Eugen Gyemant, care este o producție a Teatrului Evreiesc de Stat. În distribuție: Maia Morgenstern, Claudiu Istodor, Natali Ester, Nicolae Botezatu, Viorica Bantaș.


Joi, 15 aprilie, ora 18.00, spectatorii pot viziona piesa „Amărăștenii”, de Zadok Zemach, în regia Sânzianei Stoican, iar de la ora 20.00, pe scenă îşi vor face apariţia „Noii infractori” de Edna Mazya, în regia lui Ion Caramitru. 
Vineri, 16 aprilie, de la ora 18.00 urmează spectacolul „Șofer/pictor” de Hillel Mitelpunkt, în regia lui Alexandru Dabija, iar de la ora 20.00 vă puteţi întâlni cu „Miriam W.” de Savyon Liebrecht, în regia lui Radu Afrim. Sâmbătă, 17 aprilie, începând cu ora 18.00, publicul va putea lua parte la piesa „Jocuri în curtea din spate” de Edna Mazya, în regia Dianei Mititelu, iar de la ora 20.00 va avea loc „Meșteșugul Vieții” de Hanoch Levin, în regia lui Felix Alexa.


De ce un „maraton” al dramaturgiei israeliene? La această întrebare ne-a răspuns directorul Teatrului de Stat Constanța, Erwin Șimșensohn. „Ideea mi-a venit în căutările mele de a găsi proiecte inovative, care să dea expunere națională și internațională teatrului, proiecte care să însemne parteneriate externe, căutând soluții de a face diplomație culturală. Eu cred că o instituție de cultură are rolul de a produce, de a crea evenimente, de a fi un ambasador al culturii, de a fi un creator de diplomație culturală. Desigur, eu mi-am propus să creez tipul acesta de evenimente și cu alte ocazii. Cred foarte mult în ideea de diplomație culturală, iar un astfel de proiect ne aduce beneficii atât nouă, cât și publicului, dar și întregii comunități constănțene”, a declarat managerul, pentru „Cuget Liber”. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6411 secunde