Început de an școlar pentru viitorii maiștri militari de marină

321
Început de an școlar pentru viitorii maiștri militari de marină - inceputdeanscolar1-1567799006.jpg

Articole de la același autor

Elevii Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale "Amiral Ion Murgescu" din Constanța se pregătesc de una dintre cele mai interesante aventuri: începe școala! Ceremonialul de deschidere a anului școlar 2019 - 2020 va avea loc luni, 9 septembrie, începând cu ora 9.00.


În prezența locțiitorului șefului Statului Major al Forțelor Navale, contraamiral de flotilă Daniel Căpățînă, a reprezentanților Ministerului Apărării Naționale, ai Statului Major al Apărării, a cadrelor didactice, dar și a părinților și apropiaților, cei 96 de elevi de anul întâi și 33 de elevi de anul al doilea își vor ocupa locul în formație și vor defila pe platoul instituției militare de învățământ. 


Elevii din anul al II-lea au efectuat, în perioada 5 mai - 07 august 2019, stagiul militar de instrucție, la bordul navei-școală "Mircea". În cele 94 de zile petrecute pe cinci mări și Oceanul Atlantic, viitorii marinari militari au parcurs peste 9.000 de mile marine, cu escale în 12 porturi din nouă țări.


Legământ și la Colegiul Național Militar "Alexandru Ioan Cuza"


Tot luni, de la ora 10.30, în curtea Academiei Navale "Mircea cel Bătrân", va avea loc și festivitatea de deschidere a anului școlar la Colegiul Național Militar "Alexandru Ioan Cuza". Conform tradiției, cei 120 de elevi de clasa a IX-a vor rosti, în prima lor zi de școală, ca liceeni, următoarele: "Mă leg să învăț carte, să-mi oțelesc brațul și inima, spre a sluji cu destoinicie patria și Armata României. Așa să-mi ajute Dumnezeu!".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.545 secunde