Incredibil! A cerut rezolvarea subiectelor în timpul Bacalaureatului

1492
Incredibil! A cerut rezolvarea subiectelor în timpul Bacalaureatului - 111-1629282125.jpg
În urmă cu trei ore, adică fix în timpul probei scrise a Bacalaureatului, a fost postată această imagine, iar candidata solicita ajutorul pe grupul de Facebook „Bacalaureat 2021-2022”.

Sesizat de ziariștii de la Digi24, ministrul Sorin Cîmpeanu a declarat:

„Este vorba de o fraudă care o să fie sancționată la cel mai aspru nivel. Cu siguranță elevii care nu au înțeles că nu au acces la mijloacele de comunicare în sala de examen o să fie eliminați din examen. Sigur că două sesiuni nu o să mai aibă dreptul să participe la acest examen.

Se fac verificări atât cât se pot face într-o școală. Profesorii au limitări în a face aceste verificări, în contextul în care tehnologia a evoluat, iar dispozitivele sunt foarte mici. Luăm în calcul și să fie o înțelegere cu supraveghetorii”.

Astăzi, marea majoritate a candidaților au susținut ultima probă, cea la alegere a profilului și specializării. Mâine urmează a fi susținută proba scrisă la Limba și literatura maternă.

Procedurile de echivalare și recunoaștere a competențelor lingvistice și digitale se vor derula în intervalul 23 - 31 august. În acest sens, comisiile de bacalaureat din unitățile de învățământ liceal vor calcula mediile candidaților și vor asigura echivalarea/recunoașterea nivelurilor de competență la probele de profil din cadrul examenului național de bacalaureat (2021), potrivit metodologiei specifice.

Afișarea primelor rezultate, prin anonimizarea numelui și a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD/GDPR), va avea loc în data de 31 august (până la ora 12:00). Contestațiile pot fi depuse în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 - 18:00, atât în format fizic, cât și electronic. În acest sens, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic inclusiv o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.



Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor (1 - 3 septembrie), vor fi comunicate vineri, 3 septembrie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 2.0529 secunde