Incredibil, dar… adevărat. Școala din Constanța unde banii nu sunt o problemă

6030
26

Articole de la același autor

Debutul de nou an școlar a reprezentat pentru marea majoritate a părinților constănțeni revenirea la meteahna de a colecta bani pentru investiții în clasele în care vor învăța copiii lor, și nu din proprie inițiativă.


Ani de-a rândul cântată ca fiind una dintre unitățile de învățământ cu fițe ale Constanței, unde se ajunge doar "dacă-ți permiți", Școala nr. 30 "Gheorghe Țițeica" este, de câțiva ani, după cum afirmă chiar directorul Aneta Dragnea, una dintre instituțiile cu cel mai îndestulător buget asigurat de Consiliul Local Constanța.


"Nu știu ce și-ar mai putea dori"
Cum este posibil să faci investiții masive în clasele școlii fără aportul părinților ne-a explicat prof. Dragnea, managerul unei unități cu 1.200 de elevi, al cărei buget poate stârni invidia colegilor. "Cel puțin de trei ani de când avem bugetare proprie, în funcție de numărul de elevi, ne gestionăm acest buget și din el zugrăvim clase, schimbăm parchet, am achiziționat 160 de băncuțe noi, plătite din bugetul școlii. Vara aceasta am zugrăvit șase săli de clasă care nu erau vopsite de curând, am schimbat parchet în cinci săli de clasă, din banii școlii. În urmă cu un an-doi, am dotat toate sălile de clasă cu unități centrale, cu plasme și, unde nu sunt, există videoproiectoare și ecrane. Cel puțin anul acesta nu am mai vrut să băgăm bani în aparatură, pentru că sunt super dotate clasele, și am făcut o igienizare completă a unității. Am amenajat o scenă în curtea școlii și am pus pavele, totul din banii școlii, din bugetul propriu. Nu există sală de clasă cu mobilier vechi, cu dulap vechi, cu parchet vechi. Anul acesta, părinții nu au investit niciun leu în clasele școlii noastre. Deja ne putem permite multe fără sprijinul material al părinților. Nu știu ce și-ar mai putea dori", a precizat prof. Dragnea.


Ea a mai precizat că renumele școlii nu a fost construit decât prin prisma rezultatelor elevilor și dascălilor. "O fi școală de fițe, dar și rezultatele ne-au adus acest prestigiu, că doar de aceea se înghesuie toată lumea la înscrieri, iar părinții își fac vize de flotant. Și dacă în alți ani exista o migrație cumplită a elevilor de clasa a V-a către colegiile constănțene, acum văd că s-au mai potolit, motiv pentru care bugetul nostru este îndestulător", a mai precizat prof. Dragnea.


"Sumele vehiculate sunt neadevărate"
După ce am asistat și la un moment în care învățătoarea de la clasa a II-a D, Marioara Pelican, a ținut să-i transmită directoarei mulțumirile părinților pentru modul cum arată clasa, am încercat să aflăm de la președintele asociației de la clasa I B, Cristina Ionescu, dacă totuși părinții au strâns bani pentru anul școlar 2014-2015. "Din inițiativa noastră, fără să ne impună cineva, am strâns o sumă minimă, doar din dorința de a le ușura viața propriilor noștri copii și pentru a se aproviziona clasa cu diverse consumabile de igienă proprie", a mai adăugat respectiva mămică.


Pe de altă parte, Emil Matei, pre-ședintele asociației de părinți al Școlii "Gheorghe Țițeica", ne-a declarat că sumele care se vehiculează legat de această instituție sunt neadevărate. "De trei ani de când dețin această funcție, conducerea școlii a apelat la fondul asociației pentru plata pazei și pentru alte diverse nimicuri pe care nu le poate deconta din bugetul primit de la Consiliul Local. Și tot de trei ani, în urma discuțiilor pe care le-am purtat cu reprezentanții părinților ne implicăm în premiera anuală a celor mai deștepți elevi, pentru a-i impulsiona în obținerea de rezultate", a mai afirmat Emil Matei.


Oare mai există asemenea școli  în municipiul Constanța? Așteptăm comentariile dvs. pe site-ul oficial www.cugetliber.ro.


Comentează știrea

26 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 
Abecedarul
23 septembrie 2014
minciunele de adormit copiii

Valeu ce minciuni!!!Cum nu I-o fi rusine doamnei directoare sa spuna asemenea minciuni???Si celui care se numeste presedintele asociatiei deparinti si care face doar ce spune doamna directoare???? Nu conteaza pentru el parerea parintilor sau mai bine zis a majoritatii paintilor!!!Macar daca nu s-ar mai lauda!!!!Acum 3 ani cereu cate 1000 de lei pentru mobilierul celor de clasa !, pentru parchet pus in clase, acum 2 ani pentru table magnetice, pentru purificatoare de aer si alte bazaconii!!! Eusine sa va fie ca mintiti cu nerusinare!!Poate sa va creada parintii care nu au copiii in scoala, ca restul stiu despre ce este vorba!!Dar ce s-a intamplat? Nu mai aveti cati copii doriti de incepeti sa va faceti reclama asta mincinoasa???De copiii pe care parintii ii muta de la scoala dvs pt ca nu pot face fata cheltuielilor de ce nu spuneti nimic? De auxiliarele impuse spre cumparare parintilor, desi "generalul" afirma peste tot ca este impotriva acestor practice, de ce nu spuneti nimic? Numele autorilor acestor auxiliare va spun ceva sau sunt simple coincidente????

profesor
23 septembrie 2014
minciuni

Asta e campanie electorala... Am elev in clasa venit de la Scoala 30. Motivul: nu mai faceau parintii fata financiar. Tot ce e facut in scoala e din banii parintilor. Sau banii parintilor in buzunarul directoarei si fondurile scolii folosite :)

parinte
23 septembrie 2014
sumele vehiculate nu sunt adevarate

Asa e! Sunt mult mai mari !!!

parinte
23 septembrie 2014
Sumele sunt enorme..dar nimeni nu indrazneste sa comenteze

Scoala 39..s au cerit intre 600-800 la clasa pregatitoare..nu,nu a cerut invatatoarea..ea doar a spus:"asta e clasa...daca va place..daca nu si a inceput:parchet,lambriu,videoproiector,laptop,dulap,scaun, covor,jaluzele, televizor(pentru ce?)..numai parchetul a fost 4400ron..sapa 3000ron,plata zigravilor am uitat..dar pentru femeile de serviciu care fac curat.dupa tot acest razboi:1000ron/femeie..si lunar apoi 10ron/copil,ca sa faca curat femeile de serviciu..C

platitor de cotizatii
23 septembrie 2014
cotizatiile din partea parintilor sunt un ciolan prea mare si nu pot fi desfiintate

Daca sunteti atenti veti observa ca presedintele asociatiei de parinti evita un raspuns transant. Oare din banii primiti de la buget nu pot achizitiona orice produs sau serviciu legat de buna desfasurare a procesului de invatamant? Atunci despre ce ''nimicuri''este vorba? SI PAZA DE CE NU ESTE PLATITA DIN ACELEASI SURSE ? Lasa-ti vrajala este cunoscut faptul ca intre directori si asociatie exista o cardasie mare de tot.

parinti
23 septembrie 2014
Culmea obrazniciei

Oare chiar aceasta doamna crede ca cei ce citesc aceste randuri sunt din alta lume ? Faptul ca lumea se inghesuie acolo si cu vize de flotant metoda de care dna directoare este chiar mandra -ilegalitati acceptate tacit si de inspectoratul scolar - unde se cotizeaza din banii incasati de dna director -de la "flotanti " Ar trebui sa ii fie rusine directoarei , care incurajeaza coruptia si criteriul financiar in accesul copiilor la educatie ! Rezultatele copiilor sunt datorate banilor pe care parintii ii cheltuiesc pe cadouri costisitoare si pe after school doamnelor si astfel stimulate educatorii mai si muncesc la clase ca daca ar sta din acelasi salariu pe care il au si celelalte cadre didactice rezultatele ar fi la fel ca si in scolile unde parintii nu platesc inca un salariu pentru cadre didactice .Rusine !

parinte
23 septembrie 2014
Minciuni

Minciuni!!!!!!Cum poate spune asemenea minciuni cand noi, parintii suntem solicitati an de an sa dam fondul clasei cate 5 sau 10 milioane lei, ba sa schimbam parchetul, ba sa luam banci colorate, ba trebuie plasma in clasa si calculator, ba am luat videoproiector,in alt an aparat de aer conditionat.Rusine doamna director!

parinte
23 septembrie 2014
Kogalniceanu

Ce facem cu scoala de la Piatra unde s-a inceput scoala de o saptamana si NU avem apa!!!!!Directiunea este inconstienta, nu este in stare sa ne repare un hidrofor si nici macar nu au venit sa ne spuna cum stau lucrurile!Mentionez ca invata 300 de copii in aceasta scoala, va dati seama ce este la wc!

asa este
23 septembrie 2014
scoala Nicolae Tonitza

asa este am si eu copil la scoala 39 actuala Nicolae Tonitza, se cer o groaza de bani la fiecare inceput de an, femeile de servici au pretentii sa li se plateasca salariu separat din banii parintilor ca sa igienizeze clasele , totul se cumpara din banii parintilor : markere, tabla, igienizarea clasei , hartie ptr imprimanta, banci si scaune ptr clasa totul scoala nu suporta nimic , ar trebui ca cineva sa se sesizeze sa vada pe ce bani dir scolii Niko Niko merge in Turcia si cumpara in timp de criza apt proprietate personala si alte cheltuieli adiacente

simona
23 septembrie 2014
acuzatii nefondate

observ cu indignare cum se incearca denigrarea cu nerusinare, nesimtire si sub mantia anonimatului, a acestei scoli. nici unul, dar nici unul dintre ''parintii'' care au postat mai sus nu isi da numele. de ce dragilor ? va e teama ?

26 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.8171 secunde