Înmormântare copleșitoare a coristului Cornel Agop

1586
Înmormântare copleșitoare a coristului Cornel Agop - 4b49f173bdb7aa22827bf036b52abe29.jpg
Despărțirea mult prea timpurie a lui Cornel Agop, la doar 42 ani, de colegii săi din corul Teatrului Național de Operă și Balet "Oleg Danovski", din Constanța, a fost, ieri, de-a dreptul sfâșietoare. De piatră să fi fost și n-ai fi rezistat… Momente dramatice, la fel cum i-a fost și decesul, sâmbătă, prin asfixiere mecanică, înecat cu o înghițitură de mâncare și încercuit de oameni care n-au știut să-l ajute să mai poată respira.
Primit cu onorurile orchestrei în foaierul teatrului, în jurul orei 13, cel care a fost aproape 20 de ani coristul acestei instituții a fost înconjurat de foarte multe persoane care au dorit să-și ia rămas bun. Toți, dar absolut toți, fără excepție sunt încremeniți de stupidul sfârșit de care a avut parte un om de o calitate greu de imaginat în aceste vremuri în care ne-am înrăit nefiresc.
Daniela Vlădescu, directorul Teatrului "Oleg Danovski", l-a cunoscut pe Cornel Agop în urmă cu cinci ani, când a venit la conducerea instituției: "Este unul dintre puținii oameni care nu a creat vreodată senzația că nu e mulțumit, că ceva nu-i place. N-a făcut parte dintre cei revoltați, care au avut pretenții. Era așa cum se spune că Dumnezeu îi ia totdeauna pe cei buni. Într-adevăr aici se adeverește. Cornel era un om foarte bun, foarte politicos, foarte civilizat, educat. Mereu zâmbea, mereu te întâmpina cu un cuvânt bun și încă nu-mi vine să cred că nu mai este. Niciodată n-a refuzat un rol sau ceva ce i-ar fi cerut instituția, cum ar fi să meargă într-un turneu, într-o deplasare. Nu pot să cred că nu o să-l mai văd pe Cornel pe scenă".
După cuvântul de ADIO al directorului instituției, colegii săi dragi au interpretat pentru ultima dată alături de Cornel Agop un fragment - "Mizerere" - din opera "Trubadurul", de Giuseppe Verdi. Moment cutremurător pentru toți cei prezenți. De curând, publicul îl văzuse pe scenă în "Văduva veselă", de Franz Lehar. Chiar și cei mici l-au regăsit, la sfârșitul lunii martie, în "Soldățelul de plumb", de Dumitru Capoianu.
Și, cu toate că a repetat alături de ei multe ore, Cornel nu le va mai putea fi alături, pe scenă, sâmbătă, 9 aprilie, la premiera operei "Lucia di Lammermoor".
Dumnezeu să-l odihnească și să-i întărească familia greu încercată!

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 06 Aprilie 2011
Stire din Cultură-Educație : Concert "Fără Zahăr"
Pagina a fost generata in 1.7753 secunde