Inovații în pedagogie

226
Proiectul european de cercetare Open Discovery Space va fi implementat, pe parcursul a trei ani, în 2.000 de școli din Europa.
10.000 profesori și 40.000 de elevi cu vârste cuprinse între 6-17 ani vor beneficia de acest proiect. 

"Proiectul va îmbunătăți practicile profesorilor în toate domeniile lor de activitate, îmbinând abilitățile de ICT cu inovații în pedagogie, curriculum și organizarea școlii. Open Discovery Space va stimula cererea pentru resurse de eLearning inovatoare și va consolida integrarea europeană prin aducerea laolaltă a diferitelor culturi", a declarat Monica Florea, director departament Research&Development în cadrul SIVECO România. 

Cele 2.000 de școli pilot vor fi selectate și integrate în activitățile proiectului pe baza maturității inovației și a interesului lor în gândirea orientată spre evoluție și a experienței în eLearning. Astfel, în primă fază, vor fi implicate 100 de școli cu experiență în eLearning (școli eMature). În faza a doua, vor participa la testele pilot 500 de școli suplimentare, pe parcursul a nouă luni. În faza a treia, vor fi implicate în cadrul activităților de validare la scară largă 1.400 de școli suplimentare, pe parcursul a nouă luni. 

Proiectul folosește o bază de resurse educaționale și se va extinde prin contribuția conținutului educațional generat de către comunitățile de profesori ale proiectului.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 12 Noiembrie 2012
Stire din Cultură-Educație : Cea mai frumoasă seară pariziană
Pagina a fost generata in 1.2987 secunde