Întâlnire cu umorul, la Cercul Militar

97
Întâlnire  cu umorul,  la Cercul Militar - intalnirecuumorul6-1444230626.jpg

Articole de la același autor

Astăzi, la Cercul Militar Constanța, începând cu ora 17, are loc lansarea volumelor: "Facerea lumii", de Dan Norea, și "Ariciul de mare", de Ion Ruse. Evenimentul este organizat de Clubul Umoriștilor Constănțeni. Prof. univ. dr. Olga Duțu și scriitorul Ovidiu Dunăreanu vor vorbi despre cele două cărți, iar moderatorul întâlnirii va fi Ananie Gagniuc.

Dan Norea s-a născut la 28 octombrie 1949, în Constanța, este inginer, specializat în programarea calculatoarelor și a debutat în literatură în 2002, la vârsta de 53 ani. A abordat mai multe genuri literare - proză scurtă, poezie clasică, haiku, pagini de jurnal - dar cel mai în largul său se simte în genul umoristic. În anul 2008 a devenit membru al Uniunii Epigramiștilor din România și membru fondator al Clubului Umoriștilor Constănțeni "Prăvălia cu umor". A apărut în mai multe publicații din țară și din străinătate, precum și în peste 30 de antologii și volume colective.

A participat la numeroase festivaluri literare și a luat premii la concursuri de epigramă, poezie, proză umoristică, haiku și senryu. A publicat mai multe volume de epigrame, poezie umoristică și proză.

Ion Ruse s-a născut pe data de 31 martie 1949, în comuna Ion Corvin și este absolvent al Școlii Militare de Ofițeri Tancuri și Auto "Mihai Viteazul" din Pitești (specialitatea auto și tractoare de artilerie), promoția 1971. A activat în mai multe unități militare aparținând M.Ap.N. și M.A.I, iar după pensionare, s-a stabilit în comuna Săcele. În lumea epigramei pășește în anul 2008, moment în care a devenit și membru fondator al Clubului Umoriștilor Constănțeni și în anul 2012 a fost primit în Uniunea Epigramiștilor din România. A publicat epigrame în reviste, antologii de profil și volume colective și a obținut premii la câteva festivaluri naționale de epigramă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4999 secunde