Ion Codrescu: Haiga, sumi-e și gravură

415
În perioada 27 februarie – 31 martie, ceainăria Librăriei "Cărturești" Constanța va găzdui o expoziție semnată de graficianul și poetul Ion Codrescu. Expoziția cuprinde o selecție din lucrările sale de grafică (acvaforte), haiga (pictura poemului haiku) și sumi-e (pictură în tuș).
În seara vernisajului care va avea loc dumi-nică, 27 februarie, de la ora 18,30, artistul va vorbi despre tehnica picturii japoneze în tuș, despre uneltele și instrumentele specifice acestei arte. De asemenea, va citi din creația sa de haiku, tanka și haibun (proză poetică).
Potrivit managerului Librăriei "Cărturești", Raluca Popescu, acest vernisaj se dorește a fi o întâlnire cu un artist care a fost influențat în creația sa de spațiul cultural japonez, pe care l-a cunoscut în timpul unor călătorii de studii efectuate după 1990.
Ca artist, Ion Codrescu a realizat 36 de expoziții personale în: România, Japonia, SUA, Franța, Germania, Marea Britanie, Irlanda, Italia, Slovenia, Belgia, Finlanda, Spania și Olanda. Lucrările sale de grafică se află în colecții de stat (Muzeul Prefecturii Gunma și Muzeul din Setagaya, Tokyo - Japonia) și particulare din multe țări. Mai mult de o sută de reviste, cărți și ziare editate în foarte multe țări au publicat desene, acuarele și ilustrații realizate de Ion Codrescu. (N.B)

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 21 Februarie 2011
Stire din Cultură-Educație : Expoziție de acuarelă
Pagina a fost generata in 3.0768 secunde