Istoricul Octavian Țâcu, prezent la Constanța

204
Istoricul Octavian Țâcu, prezent la Constanța - centenar-1526298006.jpg

Articole de la același autor

Facultatea de Istorie și Științe Politice (FISP) din cadrul Universității "Ovidius" din Constanța a organizat, ieri, la sediul instituției o serie de evenimente al căror scop a fost acela de a marca bucuria împlinirii unui ideal național, cu ocazia Centenarului Marii Uniri. Pe de altă parte, cadrele didactice, studenții și invitații acestora au purtat discuții în cadrul unei dezbateri despre realizări și neîmpliniri, ce a fost și ce ne dorim pentru noi și pentru România. 


Dintre aceste evenimente amintim conferința istoricului basarabean Octavian Țâcu, "Basarabia în actul Marii Uniri de la 1918: reflecții după o sută de ani". Acesta este cercetător coordonator la Institutul de Istorie al Academiei de Științe a Moldovei. El și-a dedicat cercetările istoriei provinciei dintre Prut și Nistru, în perioada 1918-1940 și dramei prizonierilor români din cel de-al doilea Război Mondial, pe frontul răsăritean. 


Despre destinul Basarabiei istorice și a Republicii Moldova contemporane, istoricul Octavian Țâcu vorbește mereu cu mult curaj și maturitate, în spațiul public, ceea ce, cu siguranță, a făcut din conferința de la Constanța un eveniment extrem de interesant.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5395 secunde