Jale la Evaluarea națională. O treime din elevii constănțeni sunt sub nota 5

1999
5
Jale la Evaluarea națională. O treime din elevii constănțeni sunt sub nota 5 - evaluarenationala9-1403885445.jpg

Articole de la același autor

Cu toate acestea, neoficial, Constanța este pe locul întâi în topul județelor, cu cele mai bune rezultate


Elevii de clasa a VIII-a au așteptat, vineri, cu sufletul la gură, rezultatele la Evaluarea națională. Ministerul Educației i-a ținut pe jar până aproape de termenul limită, hotărât să anunțe notele pe site-ul instituției înainte de a afișa listele la unitățile de învățământ.


Cum socoteala din fotoliu de ministru nu se potrivește cu cea de pe internet, așa cum de altfel era de așteptat, site-ul edu.ro a fost blocat cu câteva ore bune înainte de prezentarea rezultatelor, așa că elevii au aflat notele tot de la școală.


S-au bulucit în fața geamurilor unde au fost lipite foile și au plecat de acolo țipând de bucurie sau cu ochii în lacrimi. Pentru mulți, notele au fost sub așteptări, deși știau ce au făcut, tot mai sperau în indulgența profesorilor corectori. Alții au luat punctaje mai mari decât credeau, surprinzându-și plăcut părinții, care speră acum la un loc într-un liceu bun.


Notele de la limba română, mici și foarte mici
"A fost foarte greu la limba română. Am muncit și am învățat degeaba. Subiectele au fost complet diferite față de ce am învățat noi. Am reușit să iau 7, dar este o notă foarte mică pentru că vroiam să intru la Liceul «Traian». Dacă am noroc intru la Liceul «Mihai Eminescu»", ne-a spus, supărată, o absolventă a Școlii nr. 8.


Potrivit datelor făcute publice de Inspectoratul Școlar Județean Constanța, la nivelul județului, numai 68,25 la sută din elevii de clasa a VIII-a care s-au prezentat la examen au obținute note peste 5. Din aceștia, 72,75% au avut note mai mari de 5 la limba și literatura română și 70,40% la matematică. De altfel, la matematică s-au luat cele mai multe note de 10, 205, în total, în timp ce la română au fost numai 12 note maxime.


Media la teste contează la admiterea la liceu
Elevii nemulțumiți de notele obținute și care s-au considerat nedreptățiți au avut posibilitatea să conteste rezultatele. Lucrările lor vor fi recorectate în zilele urmă-toare, iar rezultatele finale vor fi afișate marți, 1 iulie.


Cele mai slabe rezultate au fost în mediul rural și cele mai multe note mari au fost în unitățile de învățământ de renume. Bătaia, pentru toți, a fost de a obține medii mari pentru admiterea la liceu. În premieră, anul acesta, media la Evaluarea națională va avea o pondere de 75 la sută în media de admitere la liceu, iar cea de la gimnaziu de doar 25 la sută. Emoții mari au avut și elevii de la liceele care au clase de gimnaziu, pentru a-și putea păstra locul în unitatea de învățământ. 


Mai bine ca la simulare
Inspectorul școlar general, prof. dr. Răducu Popescu, a ținut să mulțu-mească tuturor profesorilor și directorilor implicați în desfășurarea Evaluării naționale, "pentru organizarea impecabila a examenului", exprimându-și convingerea că "toți elevii care au învățat și au fost consecvenți pe parcursul celor patru ani de studiu au reușit să obțină notele dorite". Acesta a declarat, pentru "Cuget Liber", că "se putea și mai bine, dar, oricum rezultatele sunt superioare celor de la simulare, meritul fiind atât al profesorilor de la catedră, cât și al elevilor". 


În perioada următoare, se va face o analiză a rezultatelor obținute pe școli și se va realiza o ierarhie a tuturor notelor și mediilor. Deși nu s-a publicat nimic în mod oficial, se pare că județul Constanța s-ar afla pe locul întâi în ierarhia națională, cu cele mai bune rezultate la Evaluarea națională.


Însă, față de anul trecut, când s-a înregistrat un record de 422 de note de 10, rezultatele sunt clar mai slabe. Și procentul de note peste 5 este mai mic, în 2013, acesta fiind cu 10 la sută, mai mare (78 la sută).


Comentează știrea

parinte
28 iunie 2014
Evaluarea națională

Stiu ca daca pun o intrebare pe oricare subiect descis de acest site, nu voi primi raspuns, dar poate cineva ma va intelege (nu sunt in tara) si imi va spune ce sa fac. UNDE SE POT VIZUALIZA REZULTATELE OBTINUTE IN URMA EVALUARII NATIOANLE, IN AFARA DE GEAMUL SCOLII UNDE A INCVATAT COPILUL?

Evaluarea națională
28 iunie 2014
evaluare ca si cum toti se vor duce sa fie cine stie cine pe lumea asta

Mai parinte, mai! Toti se lauda ca vor afisa rezultatele dar numa" l;a geamul scolii, plin de gratii, vei putea sa vezi ce a facut odrasla ta. Poti sa rogi pe altcineva sa se uite, dar tare ma tem ca de invidios ce va fi nu iti va spune chiar tot adevarul sau de feirict ce va fi (in cazul in care a luat mai mult) te va persifla cu cateva consolari cu care nu ai ce sa faci. Asa ca ... pune manqa (sau piciorul) si da mataluta o fuguta pana acilea si vezi cu ochii tai

Alexa
28 iunie 2014
afisarea rezultatelor

Rusine, cu atata tehnica moderna , ar trebui sa le publice on-line. dar le este frica -ca unii secretari care au imbatranit in posturile lor si nu pot utiliza calculatoarele isi vor pierde serviciile -ca nu vor mai primi spagile ehehe.... -poate ar cam trebui toate institutiile statului sa faca curatenie in ograda si sa angajeze persoane tinere care pot folosi un calculator si care pot crea un program... -si atunci se va stopa emigratia tinerilor, si ca in toate tarile civilizate orice formular va putea fi gasit on-line si va putea fi complectat si depus foarte simpu. Alexa, NY

fhre
30 iunie 2014
ce prost e ala evaluare ca si cum toti se vor duce sa fie cine stie cine pe lumea asta

de unde sa stie ea . tu te gandesTI LA TINE CA VAI , EA E PLECATA DIN TARA CUM SA SE UITE CE NOTA A LUAT COPILUL EI :| DOAMNE TU AI MINTE CREIER CEVA ? MAI GANDESTE INAINTE SA ZICI CEVA AI AUZIT OM PROST FARA MINTE CE ESTI DOAMNE , CE VREI AUCM DIN ITALIA SA VINA IN ROMANIA SA VADA REZULTATELE ? DOAMNE si doamna rezultatele vor fi online marti adica maine :D pe edu.ro

ERGRE
30 iunie 2014
FWE4

SE VA AFISA MAINE 1 IULIE REZULTATELE PE EDU.RO SAU ADMINTERELICEU.RO

Răspuns la: Evaluarea națională
Adăugat de : parinte, 28 iunie 2014
Stiu ca daca pun o intrebare pe oricare subiect descis de acest site, nu voi primi raspuns, dar poate cineva ma va intelege (nu sunt in tara) si imi...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4649 secunde