Jurnalist aniversat la un secol de viață printr-o dublă lansare editorială

169
Jurnalist aniversat la un secol de viață printr-o dublă lansare editorială - mirceacarp-1674556323.jpg

Articole de la același autor

Mircea Carp, cunoscutul realizator de emisiuni de la Radio Vocea Americii și Europa Liberă, împlinește, pe 28 ianuarie, vârsta de 100 de ani! 

Fundația Culturală Memoria, Fundația Academia Civică și Revista Memoria îl vor aniversa editorial joi, 26 ianuarie 2023, în cadrul unui eveniment care va avea loc la Reprezentanța la București a Memorialului Victimelor Comunismului și al Rezistenței.

Invitați: Ana Blandiana, Marilena Rotaru, Veronica Nanu, Nicolae Constantinescu, Dinu Zamfirescu, Doru Tompea, Antonio Momoc, Filip-Lucian Iorga. Moderator:  Cosmin Budeancă.

Cu această ocazie vor fi lansate volumele: „Aici Mircea Carp, să auzim numai de bine!”, Editura Fundației Culturale Memoria, 2023 și „Mircea Carp - Un veac dăruit țării. Volum aniversar Memoria”, Editura Fundației Culturale Memoria, 2023.

În programul serii se va difuza și un montaj realizat de Marilena Rotaru, „Fragmente documentare din serialul Memoria Exilului Românesc - La microfon Mircea Carp (1996)” Evenimentul va fi transmis live, iar înregistrarea disponibilă ulterior pe www.revistamemoria.ro. 

„În cursul celor aproape 45 de ani la «Vocea Americii» și la «Europa Liberă» nu m-am prezentat niciodată la microfon fără să fiu conștient că mă adresez fraților mei de acasă. Toate editorialele, toate articolele scrise, toate informațiile pe care le transmiteam, toate momentele pe care le descriam erau destinate ascultătorilor din țară, pentru că dorința mea era ca ei să afle adevărul, incomod uneori, adevărul care poate mâhnea, dar de cele mai multe ori trebuia transmis și sunt sigur că a fost pentru mulți o sursă de inspirație pentru rezistența internă, nu cu arma în mână, cu manifestări sau acte de bravură, ci pur și simplu rezistența internă de a trăi sub un regim inuman. De aceea, poate veți înțelege de ce fiecare program politic pe care-l terminam se încheia cu cuvintele pe care le moștenisem din țară, de la români (nu le inventasem eu), erau cuvinte pe care le rosteau de ani și ani mulți oameni, pe care însă mi le-am însușit pentru că prin ele voiam să dau speranțe celor care mă ascultau, celor care ne ascultau, acele cuvinte de care mulți își amintesc, desigur, fiind folosite de mulți în perioada «de aur» a țării noastre și pe care le păstrez și astăzi în sufletul și în mintea mea: Să auzim numai de bine! Mircea Carp”. (Mircea Carp)

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3468 secunde