Poeta Ana Blandiana, Marele premiu la Concursul național de creație literară "V. Voiculescu"

261
Poeta Ana Blandiana, Marele premiu la Concursul național de creație literară

Articole recomandate

Poeta Ana Blandiana a obținut, astăzi, Marele premiu la cea de-a XXXI-a ediție a Concursului național de creație literară "Vasile Voiculescu", organizat de Consiliul Județean Buzău și Centrul cultural "Alexandru Marghiloman" în localitatea Pârscov, locul de naștere al poetului.

"Și ediția din acest an s-a bucurat de un succes rar întâlnit, au participat 107 scriitori consacrați, dar și debutanți sau elevi. În egală măsură s-a primit un număr impresionat de manuscrise de la tineri autori, semn că în țara noastră se scrie mult, se citește mult, mai ales când literatura română este susținută de autorități", a declarat președintele juriului, Aurel Maria Baros.

La rândul său, laureata ediției de anul acesta, poeta Ana Blandiana, a declarat că este nu numai emoționată, dar și mândră și recunoscătoare pentru acest premiu.

"Sunt absolut mândră și recunoscătoare pentru că poartă numele lui Vasile Voiculescu și pentru că în felul acesta într-o măsură infinit mai mare decât alte premii pe care le-am luat și pe care mi le-au dat oameni de cultură, critici literari pe care nici nu-i cunoșteam și nu le cunoșteam numele, de data aceasta îl primesc sub egida celui cu care îmi doresc din toată inima să semăn și sunt profund recunoscătoare că în felul acesta mi se leagă numele de un destin exemplar", a afirmat ea, citată de Agerpres.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5587 secunde