Exemple de bune practici

La Liceul "Călinescu" există "Motivația pentru studiu"

421
Liceul Teoretic "George Călinescu" este partener, alături de Italia, Spania, Austria, și Grecia într-un proiect intitulat "Motivation to Study" ("Motivația pentru studiu") și care a desfășurat recent, la Barcelona, Spania, cea de-a treia întâlnire transnațională de lucru.
Pe agenda întâlnirii s-au aflat trecerea în revistă a activităților derulate în perioada noiembrie - martie de către parteneri și proiectarea activităților care vor avea loc în perioada aprilie - septembrie 2011 în țările participante.
În intervalul 13-15 aprilie, va avea loc un curs pentru profesorii din liceul "Călinescu" susținut de formatori din Austria. Conform celor declarate de prof. Monica Niciporuc, directorul instituției, "cursul își propune să îmbunătățească competențele și deprinderea profesorilor de a consolida motivația pentru studiu a elevilor, dezvoltând un model de motivare bazat pe psihologia culturală. Modelul are în vedere și un comportament pro-social, care favorizează cooperarea și le oferă atât profesorilor, cât și elevilor șansa de a juca un rol activ în procesul de învățare".
De asemenea, cursul le propune profesorilor aprofundarea unor modele de intervenție care le-ar putea fi de un real folos în misiunea complexă și extrem de dificilă pe care o au de îndeplinit: aceea de a fi - de multe ori concomitent - profesori, părinți, psihologi, consilieri, avocați, arbitri, judecători, mediatori, detectivi sau polițiști, roluri pentru care, de cele mai multe, ori universitățile nu oferă o pregătire adecvată.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6583 secunde