Sexul la bariere, o afacere penală de succes

3567
Sexul la bariere, o afacere penală de succes - ef1a3d9d262f0e1d4ae5b3bd631a9f9e.jpg
// Polițiștii constănțeni au în vizor mai bine de 30 de fete care își vând trupul și au băgat la zdup, numai în ultimele trei luni, 12 proxeneți

Lipsa banilor, sărăcia, problemele sociale și viața grea sunt motive suficiente care le determină pe tot mai multe fete să practice prostituția. Cunoscută ca fiind cea mai veche meserie din lume, ea a devenit, în zilele noastre, un fenomen social grav. Copile care la 12, 13 ani fac trotuarul atent monitorizate de așa-zișii "pești", fete răpite de pe stradă și sechestrate în bordeluri clandestine, femei care își vând trupul pentru a-și putea hrăni copii. Fiecare trăiește o dramă și, sub crusta faptelor penale, se ascunde, de fapt, o mare problemă a societății în care trăim.
Pe de cealaltă parte, avem de-a face cu proxeneții, adevărații beneficiari ai acestui fenomen. Cu forța, cu șarm sau cu promisiuni deșarte, indivizii se îmbogățesc de pe urma "vânzătoarelor de plăceri". Polițiștii au întâlnit cazuri în care fata nu dorea să-și părăsească "peștele" pe motiv că, de ziua ei, acesta îi cumpără tort și îi oferă alte cadouri, în timp ce în toată viața ei, propria sa mamă nu i-a cumpărat nici măcar o prăjitură.

12 dosare penale pentru proxenetism
La nivelul municipiului Constanța, prostituția este un fenomen prezent în toate sferele și zonele. Iar pe timpul verii, capitala plăcerilor de noapte bulevardiere se mută aici, pe litoral. Fetițele strident și sumar îmbrăcate de prin toate colțurile țării poposesc la Constanța în sezonul estival pentru a-și scoate pârleala pe un an întreg.
Așa se face că, la nivelul județului Constanța, numai de la începutul anului, polițiștii constănțeni au întocmit 12 dosare penale pentru proxenetism și patru dosare penale pentru prostituție. În 2010, în aceeași perioadă a anului, oamenii legii au întocmit la nivelul județului Constanța doar două dosare penale pentru proxenetism și cinci pentru prostituție. Probabil vă mirați de ce doar atâtea dosare pentru prostituție, în timp ce noi vedem zilnic pe străzile orașului zeci de fete dezbrăcate care stau și își așteaptă clienții. Trebuie să știți, însă că, pentru a li se întocmi dosar penal, fetele trebuie prinse exact în momentul acțiunii. Pe lângă răspunderea penală, ele trebuie să plătească și o amendă care se ridică la 500 de lei.

Acțiuni ale polițiștilor în 2011
Nici bine nu începuse anul 2011, că oamenii legii au și intrat în acțiune. Patru persoane din Constanța, un bărbat și trei femei, au obligat o femeie de 30 de ani să se prostitueze. Aceasta din urmă era singură acasă când bărbatul pe care îl cunoștea venise în vizită. El a forțat-o să urce într-un taxi și au mers într-un apartament unde locuiau trei femei. Ele au ținut-o trei zile acolo, timp în care îi aduceau bărbați pentru a întreține relații sexuale cu ei.
După ce au profitat de pe urma ei, au vândut-o unor indivizi din cartierul Palazu Mare. Noii "pești" au trimis-o pe strada Caraiman pentru a se prostitua. În cele din urmă, femeia a anunțat poliția. Cei patru s-au ales cu dosar penal pentru trafic de persoane.
În urma percheziției efectuate de polițiști la imobilul celor trei femei s-a descoperit că aici, a mai fost exploatată sexual o altă fată. Ea a reușit să fugă, însă, cu două zile înaintea percheziției.
Un alt caz binecunoscut este cel al celor cinci proxeneți prinși de polițiști în urmă cu două săptămâni. Elvis Tamer D., (34 ani), Belgin A., (32 ani), Tenur A., (30ani), Erdin R., (25 ani) și Ersin A., ( 23 ani). Pe numele lor, in-stanța a emis mandate de arestare preventivă pe o perioadă de 29 de zile.

Minore exploatate sexual în 2010
Nici anul trecut nu a fost lipsit de evenimente de acest gen. Potrivit oamenilor legii, prostituatele au cel mai mult de muncă în perioada sezonului estival. Astfel, o femeie, care practică servicii sexuale contra cost, ajunge să câștige până la 1.500 de lei pe zi, în timp ce în extra-sezon suma scade la 400-500 de lei.
Polițiștii spun că tarifele fetelor variază de la zonă la zonă și de la om la om. Astfel, un oral poate ajunge și la 50 de lei, în timp ce sexul normal se situează undeva între 50 și 150 de lei.
Așa se face că în luna iulie a anului trecut, doi proxeneți din Hârșova le-au plasat unor clienți, două minore. Una de 16 ani și alta de 17. Aceștia au petrecut timp de trei ore într-un hotel din stațiunea Mamaia, contra sumei de 600 de lei.
În luna iulie, alți doi proxeneți, soț și soție, au fost reținuți pe motiv că plasau fete minore diferitor clienți în hoteluri din Mamaia pentru sume ce depășeau chiar și 800 de lei.
În luna noiembrie a anului trecut, alți doi proxeneți au fost prinși de polițiștii constănțeni. Iuseim A., de 37 de ani, și Sunai S., de 31 de ani, ambii din Constanța, au exploatat sexual două minore. La prinderea în flagrant, asupra celor doi s-a găsit suma de 300 de lei, bani proveniți de la una din minore.

Cele mai frecventate locuri de prostituate
Potrivit polițiștilor constănțeni, zonele în care prostituatele merg în mod sistematic sunt bulevardul Aurel Vlaicu în zona barierei CF Energia, strada Caraiman, zona parcurilor auto La Steaguri. Oamenii legii spun că cele care sunt prinse în timpul săvârșirii infracțiunii de prostituție se aleg cu dosar penal, în timp ce clientul este martor în dosarul respectiv. Polițiștii au în evidență aproximativ 30 de femei care se ocupă cu așa ceva.
Corina BAGIE

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 08 Februarie 2011
Stire din Eveniment : Sclavie sexuală la Constanța
Pagina a fost generata in 0.8438 secunde