La mulți ani, Colegiului de Arte!

176
În anul 1956 se puneau bazele învățământului artistic în orașul Constanța, înființându-se Școala de muzică și arte plastice, care mai apoi, peste cinci ani, se transforma în liceu. În 1990 se reînființează liceul cu titulatura de Liceul de Artă cu trei specialități: muzică, coregrafie, arte plastice, iar în 2006 se produce schimbarea denumirii liceului în Colegiul Național de Arte "Regina Maria".
Au trecut 53 de ani de la prima atestare a acestei instituții care, de-a lungul anilor, a ocupat un loc important în viața culturală a orașului. Absolvenții săi, după terminarea studiilor superioare, au devenit membri în orchestrele din oraș, din țară și chiar străinătate, precum și cadre didactice sau specialiști în instituții de cultură.
La ora actuală, Colegiul "Regina Maria" oferă unui mare număr de copii talentați o educație armonioasă și echilibrată, dezvoltând competențele artistice, printr-un învățământ pluridisciplinar, care împletește practica artistică și cultura generală.
Prin expoziții, concerte, spectacole de balet, elevii vor pune în aplicare cunoștințele dobândite, dezvoltându-și simțul artistic, descoperind impactul cu publicul.
Astăzi, sărbătoarea școlii va fi una cu totul specială, la fel cum este și instituția, elevii de la catedra de muzică și coregrafie dedicându-i un spectacol festiv, cei de la arte vor inaugura o expoziție de artă plastică, la orele prânzului fiind programată o emoționantă întâlnire între generații.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8882 secunde