Lansare de carte Iulia Pană

93
Lansare de carte Iulia Pană - carte13680207431371505670-1398428347.jpg

Articole de la același autor

Astăzi, începând cu ora 18, în Club Doors se va lansa "Rigla de Aer", o nouă carte de poezie semnată de Iulia Pană, apărută la editura Tracus Arte. Îi vor fi alături scriitoarei pianistul George Călin și actrița Mirela Pană. Prezentarea cărții va fi făcută de dr. Ileana Marin profesor afiliat la University of Washington, Seattle si colaborator al Centrului de Excelenta pentru Studiul Imaginii, București, într-un mod inedit printr-o proiecție video.


Pe micile simeze de la Club Doors pot fi admirate câteva lucrări de grafică ale artistei vizuale Gabriela Gheorghe, care a semnat și grafica volumului.


Această întâlnire stă sub semnul evenimentelor culturale marca Kulturale/Mecanici poetice. În această seară gazdă va fi poeta Amelia Stănescu una din inițiatoarele proiectului.


Volumele de poezie ale Iulie Pană sunt răsfirate pe aproape 20 de ani: de la Imagine simplă care i-a adus premiul de debut la Festivalul de la Sighet în 1996, la Statuia Zilei de mâine doi ani mai târziu, de la Noaptea Scorpion din 2003, care a primit premiul filialei USR Dobrogea, la Contrasecunde în 2008 și acum Rigla de aer, cel mai dens metaforic dintre ele, probabil pentru că este, poetic vorbind, și cel mai autobiografic. Fără a fi un ciclu narativ, fără a miza exclusiv pe transferul emoțional dintre subiect și eul poetic, volumul Rigla de aer este autobiografic în măsura în care dezvăluie în poezie ce înseamnă să fii poet. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 25 Aprilie 2014
Stire din Cultură-Educație : Astă-seară, în Club Phoenix
Miercuri, 23 Aprilie 2014
Stire din Cultură-Educație : Superstiții în Săptămâna Luminată
Miercuri, 23 Aprilie 2014
Stire din Cultură-Educație : Concert simfonic extraordinar de 1 Mai
Pagina a fost generata in 0.5213 secunde