Lansare de carte la "Brâncoveni"

342
Curtea Brâncovenească vă invită la o lansare de carte astăzi - sâmbătă, 7 iulie, de la ora 14:00. O carte inedită despre valorile neamului românesc, - o monografie și un "zigzag" după cum îl numește autorul, preotul Bradea Teofil. Invitat special este ÎPS Teodosie al Tomisului, Curtea Brâncovenească anunțând și alți invitați surpriză.
"Mânăstirea Acoperământul Maicii Domnului de la Luncanii de Sus" este un colaj care, pe lângă subiectul din titlu, este format din alte opt capitole. "Eminesciana", "File de istorie", "Introducerea tiparului la români", "Insulina", "Cartea copiilor cuminți", "Poezii", "Răspândirea geografică a religiilor pe glob" și un Epilog formează partea enciclopedică a lucrării.
"I.P.S. Nicolae, Mitropolitul Banatului, în succintul Cuvânt înainte, subliniază spațiul miraculos și locul binecuvântat plin de vibrație spirituală, în care a fost ctitorit așezământul călugăresc - «Mânăstirea Acoperământul Maicii Domnului» de la Luncanii de Sus. Următoarele opt capitole ale lucrării, puse sub titlul «Zigzag», cuprind câteva zeci de studii de mare interes, semnate de personalități culturale, literare, științifice ale epocii noastre" povestește, în prezentarea sa criticul literar Aureliu Goci, subliniind "o carte cu un cuprins atât de vast și de complex, propune o lectură enciclopedică, de cel mai larg interes, și nu doar în latură pur informativă, ci și pentru o exegeză aprofundată. Unele studii trag un viguros semnal de alarmă pentru gradul foarte mare de distrugere al monumentelor istorice de pe întreg cuprinsul țării, altele identifică și prezintă spații culturale care ar trebui cunoscute de toți locuitorii țării".
Un subiect care se anunță foarte interesant, prin teoria pe care o susține, este tratat în capitolul "Eminesciana" "care cuprinde articole inedite, nepublicate până acum, legate de viața lui Eminescu, de alungarea lui de la Timpul și de asasinarea lui" după cum ne-a dezvăluit părintele Teofil Bradea.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2013 secunde