Lansare de carte. Stelian Tănase îl aduce pe "Marele incendiator" la Constanța

217
Lansare de carte. Stelian Tănase îl aduce pe

Articole de la același autor

Cunoscutul scriitor și publicist Stelian Tănase vine la Constanța pentru a-și lansa cel mai recent roman intitulat "Marele incendiator - Cronica unui fapt divers" și publicat la editura Corint. Evenimentul, ce include și o sesiune de autografe, va avea loc marți, 29 octombrie, de la ora 18, la Librăria Dorian Gray, de pe bulevardul Ferdinand nr. 24. 


Romanul este, după cum însuși autorul recunoaște, cel mai ambițios proiect al său - o reprezentare fidelă a lumii românești la începutul secolului XXl. În același timp, "Marele incendiator - Cronica unui fapt divers" descrie o poveste de dragoste ai cărei eroi sunt Zoe, o jurnalistă muncitoare și pasionată, a cărei sarcină este să scrie la rubrica de fapt divers, și Vivi, un fotograf cu un secret tulburător. Povestea este relatată de un cronicar care plasează evenimentele într-un București tensionat, marcat de calamități naturale, o explozie a fenomenului infracțional și un conflict în centrul căruia se află câinii maidanezi. 


Haosul escaladează în momentul în care în viața orașului apare un incendiator misterios pe care Poliția nu reușește să-l prindă, spre hazul și enervarea locuitorilor. Iar acest Mare incendiator devine un personaj mitic, un fel de haiduc din folclor în care toți își pun nădejdea. El animă, într-un mod ciudat, Bucureștiul, împărțindu-l în două tabere pro și contra. 


Totodată, în jurul Marelui incendiator se țes o mulțime de povești și conspirații, în încercarea de a găsi o explicație pentru acțiunile sale distructive. Romanul este o veritabilă radiografie a societății în care trăim, spusă sub umbrela unui "love story" clasic și imprevizibil, în același timp. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 29 Iulie 2019
Stire din Cultură-Educație : O nouă lansare editorială
Vineri, 04 Octombrie 2019
Stire din Social : Lansare de carte la Constanța
Pagina a fost generata in 0.4349 secunde