Lansarea volumului "Umor și umoriști dobrogeni", de Traian Brătianu

128
Lansarea volumului

Articole de la același autor

Clubul Umoriștilor Constănțeni vă invită la lansarea volumului "Umor și umoriști dobrogeni". Lucrarea realizată de ziaristul și scriitorul Traian Brătianu este o adevărată enciclopedie a satirei și umorului născute în ținuturile dintre Dunăre și mare. În paginile ei, sunt prezenți peste 108 autori de panseuri, aforisme, epigrame, catrene, fabule, poezii vesele, foiletoane, schițe, nuvele, romane, teatru, dar și caricaturiști ori autori de benzi desenate. Toți au în comun faptul că au cultivat, în lucrările lor, intens sau ocazional, satira și umorul. 


Unui număr de 95 de umoriști, autorul le-a dedicat câte un capitol special, care include o schiță biografică și câteva exemplificări din lucrările lor. 


Volumul este deschis de cuvântul introductiv "Mai în glumă, mai în serios...", semnat de Dan Norea, președintele Clubului Umoriștilor Constănțeni, și de prefața "Pledoarie pentru umor", semnată de Traian Brătianu, un eseu despre umor, istoria umorului românesc, în general, și a celui dobrogean, în particular, despre instituțiile sale (cenacluri, cluburi, asociații, publicații).

Apărută sub îngrijirea Editurii Fundației "Andrei Șaguna", lucrarea are o valoare documentară remarcabilă, fiind o contribuție importantă la istoria culturii dobrogene. 


Lansarea va avea loc sâmbătă, 18 aprilie 2015, ora 11, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanța, în sala mică. Prezentarea volumului va fi urmată de un recital de umor. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 21 Martie 2015
Stire din Cultură-Educație : Agenda de week-end
Miercuri, 18 Martie 2015
Stire din Cultură-Educație : "Zilele amanților", la City Park
Pagina a fost generata in 1.4871 secunde