Laureat al Premiului Nobel, la vernisaj în Medgidia

421
1

Articole recomandate

Și Casa de Cultură "Ioan N. Roman" din Medgidia a găzduit Ziua Dobrogei, marcată printr-o expoziție de fotografie și de carte dobrogeană. 


Fotografiile lui Adrian Dedu - peisaje dobrogene din Medgidia, munții Măcin sau alte zone din regiune, împreună cu cărți ale scriitorilor dobrogeni, cu și despre tărâmul dintre Dunăre și Marea Neagră, au fost admirate de cei prezenți, precum și de oaspetele de seamă, Lt. Col. (rez.) Carol Peterfi, laureat al Premiului Nobel pentru Pace în anul 2013. Peisajele dobrogene, văzute prin obiectivul camerei de fotografiat l-au făcut să cunoască frumusețile meleagurilor noastre și chiar să declare că ar lua în considerare să se mute în Dobrogea, atunci când va reveni în țară. 


Adrian Dedu, autorul fotografiilor, este din Medgidia și este un iubitor al naturii, al frumuseții acesteia, iar din pasiunea lui pentru fotografie, îmbinată cu minu-natele peisaje dobrogene a rezultat o expoziție de fotografie unică pentru Medgidia. Capturile cu orașul la apus, Marea Neagră, Munții Măcin surprinși pri-măvara, când totul este verde, au făcut ca expoziția prezentată în cadrul Zilei Dobrogei să fie un real succes.


"Sunt profund impresionat de frumusețea peisajelor dobrogene transpuse în aceste fotografii și mă simt onorat că le pot admira împreună cu un laureat al Premiului Nobel, domnul Carol Peterfi!," a declarat primarul Marian Iordache.


Comentează știrea

Alfred
17 noiembrie 2015
Nobelul de la Karasu.

Un jurnal serios - cum este cel de față - e de așteptat a nu colporta știri fantaste. Premiul Nobel pentru Pace 2013 a revenit Organizației pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC). Statutul Fundației Nobel stabilește că premiul nu poate fi acordat unui număr mai mare de trei persoane. În istoria sa, prestigioasa distincție a revenit de 63 de ori unei singure persoane, de 28 de ori a recompensat doi laureați și de două ori câte trei laureați. În 1994, aceștia au fost Yasser Arafat-Shimon Peres-Yitzhak Rabin.

Articole pe aceeași temă

Marţi, 17 Noiembrie 2015
Stire din Politică-Administrație : Ce se întâmplă, mâine, la Medgidia
Miercuri, 11 Noiembrie 2015
Stire din Politică-Administrație : Eroii sârbi, comemorați la Medgidia
Pagina a fost generata in 0.3532 secunde