Lecție despre prevenirea bacilului Koch la Școala "Gheorghe Țițeica"

217
Lecție despre prevenirea bacilului Koch la Școala

Articole de la același autor

24 martie - Ziua internațională de luptă împotriva tuberculozei, a fost marcată în avans la Școala Gimnazială nr. 30 "Gheorghe Țițeica" prin derularea unor acțiuni din cadrul Caravanei Naționale I.E.C. privind TBC, prin Proiectul "Comunicarea pentru schimbarea Comportamentelor în cadrul Tu-berculozei - de la strategie națională la intervenții locale". 


Elevii claselor  a VIII-a au participat la o întâlnire cu Elena Danteș, doctor la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie din Constanta, respectiv Georgeta Opriș, asistentă în cadrul aceleiași instituții, alături de Laura Halmache, reprezentant al Biroului de Pro-grame de Promovare a Sănătății și Educație pentru Sănătate din DSPJ Constanța.


Elevii au vizionat un film despre viața bacilului Koch în încercarea de a conștientiza riscul la care se expun zilnic, fără a-și da seama: contaminarea cu bacteria Mycobacterium tuberculosis.


Accentul pus pe un stil de viață sănătos, pe igienă, pe controalele medicale sistematice în cazul unor simptome ce se aseamănă cu cele din cazul tuberculozei, în locul automedicației atât de practicate în România, au fost punctele principale ale discuției, moderate de Elena Danteș, respectiv Corina Vlad, profesorul-coordonator al proiectului în Școala "Gheorghe Țițeica". Elevii au primit pliante și tricouri, alăturându-se astfel simbolic celor care vor ști să aibă, de azi înainte, mai multă grijă de ei și, de ce nu, de cei de lângă ei. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2732 secunde