Lecții despre bullying în mai multe școli din Constanța

617
Lecții despre bullying în mai multe școli din Constanța - xprevenire-1633094514.jpg

Articole recomandate

Pentru marcarea zilei de 2 octombrie – Ziua internațională a non-violenței, polițiștii din cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității au desfășurat activități cu caracter educativ, pe linia prevenirii fenomenului de bullying, cyberbullying a formelor de discriminare și violenței școlare, în rândul elevilor de la Liceul Gaudeamus, Liceul Internațional de Informatică și de la Școala Gimnazială nr. 8 Constanța.

Pe parcusul activităților, prin exemple și situații concrete, polițiștii au dorit să-i convingă pe elevi de faptul că atitudinea lor face, de cele mai multe ori, diferența între violență și toleranță. Totodată, elevii au fost încurajați să evite conflictele și orice formă de agresivitate.

Violența reprezintă o formă de manifestare a slăbiciunii. Puterea nu se dobândește nici folosind expresii care aduc suferință, nici adoptând comportamente care pot pune în pericol alte persoane.

Polițiștii constănțeni îi încurajează pe toți cetățenii să nu rămână indiferenți la astfel de acte, iar atunci când sunt victime sau martori ai unor manifestări violente, să sesizeze autoritățile competente. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5473 secunde