Un nou proiect în școli, pentru prevenirea consumului de droguri

250
Un nou proiect în școli, pentru prevenirea consumului de droguri - xliceedroguri-1632742087.jpg

Articole de la același autor

În anul şcolar 2021-2022, Agenţia Naţională Antidrog (ANA) va derula proiectul pilot „Abilități pentru acțiune”, cu sprijinul Asociaţiei Cluburilor Lions District 124 România. Proiectul are o abordare complexă pentru prevenirea consumului de droguri, favorizând factorii de protecție ai elevilor, prin dezvoltarea unei conexiuni puternice cu școala, implicarea părinților în viața copiilor și dobândirea cunoștințelor și abilităților necesare în luarea unor decizii sănătoase atunci când sunt presați să consume droguri.

Proiectul se adresează elevilor din învățământul liceal şi utilizează resursele pedagogice ale modulului Lions Quest - Abilități pentru acțiune (Lions Quest - Skills for Action-level II), un program cuprinzător şi universal, bazat pe dovezi ştiințifice, tradus în 36 de limbi și implementat în peste 90 de țări. Prin iniţierea acestui nou proiect, specialiştii ANA, care au fost formați de către un trainer internațional Lions Quest, își propun dezvoltarea unor abilităţi sociale și emoționale, necesare luării unor decizii informate, corecte şi responsabile în legătură cu consumul de droguri, pentru cel puţin 5.000 de elevi de liceu, la nivel naţional, în anul şcolar 2021-2022.

De asemenea, un alt obiectiv important al proiectului îl reprezintă creşterea nivelului de informare, educare şi conştientizare a 10.000 de părinţi cu privire la importanţa factorilor de risc şi de protecţie familiali legaţi de consumul de droguri, la nivel naţional.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3052 secunde