Decizia privind desfăşurarea cursurilor se ia săptămânal, în funcţie de rata de infectare

981
Decizia privind desfăşurarea cursurilor se ia săptămânal, în funcţie de rata de infectare - shutterstock1751409791scaled-1632131696.jpg
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a evidenţiat, luni, că decizia privind desfăşurarea cursurilor se ia săptămânal în funcţie de rata de infectare înregistrată în ziua de vineri, iar, în prezent, doar unităţile de învăţământ din 13 localităţi trebuie să desfăşoare cursuri online, potrivit reglementărilor în vigoare.

El a precizat, la Digi 24, că este vorba despre cinci localităţi în judeţul Satu Mare, două în Cluj şi câte una în Sibiu, Caraş-Severin, Neamţ, Arad, Dolj şi Sălaj.

Presa a relatat că în localitatea Afumaţi din judeţul Ilfov cursurile se vor desfăşura de luni online, însă ulterior autorităţile locale au revenit asupra deciziei după ce rata de infectare cu noul coronavirus a scăzut, elevii fiind chemaţi să participe la ore în format fizic de marţi.

"Ordinul comun ministrul Educaţiei - ministrul Sănătăţii reglementează foarte bine, foarte clar. La articolul 2, alineatul 3 spune clar că scenariul de funcţionare a şcolii pe parcursul anului şcolar se va actualiza săptămânal. Săptămânal, înseamnă o dată pe săptămână, cu referinţă la ziua de vineri. Vineri înseamnă vineri şi nu duminică, nu luni, nu marţi. (...) Ordinul comun ministrul Educaţiei - ministrul Sănătăţii a făcut obiectul unei hotărâri CNSU. Vineri au fost pe site-ul DSP 13 localităţi care au depăşit rata de infectare de 6 la mie. (...) Sunt singurele 13 localităţi care au bază legală pentru funcţionare în online această săptămână. Orice altă localitate constituie o invenţie neavenită a autorităţilor locale. Constituie o încălcare a ordinului comun Sănătate - Educaţie. Nu ne jucăm cu copii deschise şcoala - închide şcoala", a afirmat ministrul, potrivit Agerpres.

Cîmpeanu a informat că a luat legătura cu reprezentanţii Inspectoratul Şcolar Ilfov şi cu celelalte autorităţi din judeţ şi le-a cerut "să remedieze rapid situaţia".

"Am luat deja legătura cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Ilfov, cu celelalte autorităţi din Ilfov. Le-am cerut să remedieze rapid situaţia în interesul elevilor şi, de asemenea, am cerut tuturor inspectorilor şcolari judeţeni din toate judeţele României să citească atent ordinul comun de ministru şi să îl aplice. Aplicarea acestui ordin comun de ministru nu este facultativă", a subliniat el.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.287 secunde