"Legende, mituri, amintiri" scrise de copii pentru copii

2096
Continuare a proiectului "Povești de ieri, povești de azi", derulat în anul școlar trecut, evenimentul de lansare a cărții "Legende, mituri, amintiri", petrecut vineri, 24 septembrie, la Școala "Dan Barbilian", constituie rodul unei selecții foarte riguroase. Sute de lucrări au fost lecturate, iar pe baza criteriilor stabilite – respectiv originalitate, respectarea tipologiei, dar și a stilului redacțional – ele au ajuns să fie publicate.
Având un suport financiar de 1.800 lei din partea Ministerului Educației, Cercetării și Sportului, cartea a fost editată într-un tiraj inițial mai restrâns și poate fi achiziționată de la biblioteca școlii nr. 28 contra sumei de 30 lei.
La realizarea acestei lucrări au contribuit copii și cadre didactice de la școlile: "Dan Barbilian", "Dimitrie Cantemir", "Gheorghe Țițeica", nr. 3 Mangalia, "Nicolae Iorga", "Ferdinand", "Mihail Koiciu", "Nicolae Tonitza", Colegiul Tehnic Energetic, Liceul Internațional de Informatică, Liceul "Lucian Blaga", Liceul Teoretic Murfatlar, Grup Școlar de Electrotehnică și Telecomunicații, cărora vineri le-au fost înmânate diplome pentru participarea la proiect. Lor li s-au alăturat din țară elevi de la Colegiul Agricol "Dimitrie Cantemir" din Huși (Vaslui) și de la Școala "Gh. Coșbuc" din Medieșul Aurit (Satu Mare).
Coordonatoarea proiectului, Crina Liliana Mareș, își exprima ieri dorința de a continua proiectul cu o nouă temă pentru anul următor - "Viața ca o poezie", ocazie cu care copiii vor învăța să scrie și să recite poezii și chiar speră în inițierea unui festival al poeziei, exersat în prealabil prin cenaclurile ce urmează a fi organizate în cât mai multe școli. "Și bibliotecarii au datoria morală față de tânăra generație să o aducă spre actul de cultură, să le faciliteze lectura, îndrumându-i așa cum și alții i-au îndrumat pe ei, pentru a distruge mitul din ultimii ani cum că tinerii nu mai citesc nimic, doar stau pe internet. Noi nu suntem vinovați cu nimic?", scrie Crina Mareș în Cuvântul înainte al cărții.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6151 secunde