Teatrul de Stat participă la două festivaluri naționale de tradiție

428
Teatrul de Stat participă la două festivaluri naționale de tradiție - 979a78536c56bfb5b2130655c1fdb31a.jpg
În deschiderea stagiunii, actori ai Teatrului de Stat Constanța vor participa la două festivaluri importante din țară: Festivalul de Teatru Scurt și Festivalul Național de Comedie.
Actrița Mirela Pană va participa la Festivalul de Teatru Scurt de la Oradea, care se desfășoară în perioada 25 septembrie - 2 octombrie, după o pauză de cinci ani. Ea va susține luni, 27 septembrie, one-woman-show-ul "A fi la timpul pe…trecut", bazat pe textul lui Cornel Udrea, în regia Ilenei Ploscaru. Spectacolul a fost premiat pentru text în 2005, la Festivalul de Dramă de la Stockholm, Suedia, iar Mirela Pană a fost desemnată drept "Cea mai bună actriță" în cadrul Premiilor Revistei "Ambasador", Târgu Mureș, 2004.
Ajuns la cea de-a XVI-a ediție, Festivalul de Teatru Scurt va reuni personalități ale scenei românești precum Mircea Diaconu, Ale-xandru Repan, Tania Popa, Ale-xandru Conovaru sau Ruxandra Sireteanu. De asemenea, vor prezenta spectacole Teatrul de Comedie București, Teatrul "Nottara" București, Teatrul "Sică Alexan-drescu" Brașov, Teatrul Clasic "Ioan Slavici" Arad, Teatrul Maghiar de Stat "Csiky Gergely" și Teatrul German de Stat din Timișoara. În afara spectacolelor vor avea loc și alte evenimente artistice care se vor desfășura în spații neconvenționale.
Festivalul de Teatru Scurt este organizat de Teatrul de Stat Oradea, cu sprijinul Primăriei Municipiului Oradea și a Consiliului Județean Bihor.
Teatrul de Stat Constanța va participa și la Festivalul Național de Comedie, care se desfășoară în perioada 3-9 octombrie la Galați. Actorii constănțeni vor prezenta, pe 8 octombrie, la Teatrul Dramatic "Fani Tardini", spectacolul "Bolnavul închipuit", de Molière, în regia lui Cristian Gheorghe, o producție de succes, care a avut premiera în luna mai a acestui an.
Din distribuție fac parte: Marian Adochiței, Dana Dumitrescu, Georgiana Mazilescu, Florina Bulgaru, Luiza Martinescu, Andu Axente, Laura Iordan, Bogdan Bucătaru, Lana Moscaliuc, Adrian Dumitrescu, Florentin Roman, Raimonda Potlog, Larisa Samsonov, Dora Spirescu, Mădălina Stahei, Cristiana Drăgan, Daniela Gârbăcea și Andreea Țuțui.
Odată cu cea de-a XXII-a ediție a festivalului, Teatrul "Fani Tardini" marchează 55 de ani de la înființare, printr-un spectacol aniversar. Alți participanți la festival sunt Teatrul Național "Vasile Alecsandri" Iași, Teatrul de Comedie București și Teatrul Odeon București.
Festivalul Național de Comedie este organizat de Teatrul "Fani Tardini", cu sprijinul Consiliului Local Galați, al Ministerului Culturii și al Administrației Fondului Cultural Național.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7463 secunde