Liceenii constănțeni au învățat ce înseamnă să fii lider

1284

Articole de la același autor

Ieri, la Palatul Copiilor au fost înmânate diplomele de participare la cursul "Rolul unei elite conducătoare", desfășurat în perioada 27 octombrie - 14 decembrie. Cursul a fost organizat de Inspectoratul Școlar Județean, Casa Corpului Didactic și Centrul de Tineret pentru Activități Extracurriculare și a numărat printre obiective cunoașterea instituțiilor europene prin prisma relației alegător - om politic, facilitarea legăturii dintre parlament și tineret, crearea mentalității și a educației pentru formarea unei elite conducătoare în rândul adolescenților. La cele patru ședințe din cadrul cursului au participat 32 de elevi de la Liceul Teoretic "George Călinescu", Colegiul Național "Mircea cel Bătrân", Liceul Teoretic "Traian", Colegiul Național "Mihai Eminescu", Liceul Teoretic "Ovidius ", Grupul Școlar "Virgil Mădgearu", Liceul Teoretic "Decebal" și Grupul Școlar "Carmen Silva".
Unul dintre formatorii cursului, Antonio Blasco, a apreciat că a reușit, printre altele, să creeze o rețea comunicațională interliceală și să le insufle tinerilor anumite concepte. "Elevilor le-a plăcut că nu au fost ascultați la lecții, ci au avut ocazia
să-și spună propriile păreri și gânduri, să intre în dialog cu colegii lor și cu profesorii formatori", a declarat Antonio Blasco. De cealaltă parte, cursanții au considerat bine venit acest curs, spunând că au învățat multe lucruri, mai ales că, în cadrul unei întâlniri au fost invitați trei politicieni, cu care au avut ocazia să intre în contact.
"În primul rând, mi-am făcut o idee despre ce este și ce face un lider și ne-am dezvoltat anumite abilități", a spus Dana Fodor, o absolventă a cursului de la Cole-iul Național "Mircea cel Bătrân". Și Andrei Puiu, un absolvent de la Colegiul Național "Mihai Eminescu" este de părere că toți cursanții au acumulat anumite cunoștințe după cele patru întâlniri. "Dacă vrei să ai un rol de lider trebuie să știi să coordonezi oamenii, iar la curs am învățat mai multe despre comunitate, dar și alte lucruri utile", a spus Andrei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.8536 secunde