Liceenii protestează împotriva "carnagiului" de la Bacalaureat

172
Liceenii protestează împotriva

Articole de la același autor

Peste 40.000 de liceeni au decis să se adreseze în mod direct Ministerului francez al Educației Naționale, semnând o petiție prin care cer oprirea "carnagiului", în urma unui examen la matematică la Bacalaureat pe care-l consideră "prea dur", relatează AFP.

"După fizică și engleză a venit acum rândul matematicii să fie ultra-dură. Dacă această situație continuă, rezultatele vor fi mai puțin de 50% promovare", subliniază într-un text plin de greșeli de ortografie acești elevi, care au dat săptămâna aceasta examene în cadrul Bacalaureatului pentru științe (Bac S).

În Franța, Bacalaureatul, care-i privește în general pe adolescenții cu vârste între 16 și 18 ani, este un examen care punctează studiile din învățământul secundar, înaintea unei eventuale continuări a studiilor. Anul acesta, 176.730 de elevi au fost înscriși în filiera "științifică".

"Trebuie să fie oprit carnagiul subiectelor la Bac S", cer tinerii în petiție. O pagină pe Facebook, intitulată "Bac S 2014: subiecte la mate prea dure", a fost lansată după câteva ore de la încheierea examenului. "Mă consideram pregătită pentru această probă, iar până la urmă m-am blocat", a scris Katy Delahaut pe această pagină, care primise sâmbătă 10.000 de "like"-uri.


Elevii și-au exprimat masiv furia și pe Twitter, o întrebare din examen cu privire la un tetraedru părând că i-a nemulțumit în mod special. "Tot anul îți dau cuburi, iar la Bac îți dau un tetraedru regulat isoscel cu un un unghi drept în A tăiat de un plan!", și-a exprimat indignarea @Niglo. "RT (repostează mesajul) dacă și tu ai încercat timp de 30 de minute să desenezi un tetraedru", scrie @AeRoLiNeR95.

În 2013, rata promovării la Bac în cadrul acestei filiere a atins și 92,5%, cel mai ridicat nivel. Subiectele de la Bacalaureat sunt pregătite cu un an înainte de data examenului de către o comisie de profesori.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Duminică, 22 Iunie 2014
Stire din Cultură-Educație : Bacalaureat 2014/ Ultima probă orală
Pagina a fost generata in 0.6004 secunde