Liceul de Telecomunicaţii are un nou laborator de robotică

208
Liceul de Telecomunicaţii are un nou laborator de robotică - laboratorliceu1-1603812378.jpg

Articole de la același autor



Liceul Tehnologic de Electrotehnică şi Telecomunicaţii Constanţa şi-a inaugurat, de curând, noul laborator de robotică al, „Robo Lab”. În calitate de partener asociat al fundaţiei „Team4Excellence”, în cadrul unui proiect Erasmus, unitatea de învăţământ a beneficiat de o sponsorizare în valoare de 6.000 euro, constând în aparate, dispozitive şi tehnologie IT, necesare amenajării unui laborator de robotică.


Reprezentanţii instituţiei au precizat că „Robo Youth” reprezintă un parteneriat strategic prin care este sprijinită educaţia inovatoare şi nonformală a tinerilor în domenii precum robotică, automatică, electronică şi programare IT.


Proiectul se adresează tinerilor cu vârsta cuprinsă între 15 şi 18 ani din trei ţări partenere: Polonia, Turcia şi România. Aceştia beneficiază de cursuri şi aplicaţii practice specifice domeniilor de interes, având ca obiectiv final construcţia unui robot. „Robo Youth este un proiect care asigură pregătirea tinerilor în ceea ce priveşte cerinţele pieţei muncii moderne şi îi instruieşte pentru a face faţă în industria dinamică a tehnologiilor avansate”, a declarat directorul Liceului Tehnologic de Electrotehnică şi Telecomunicaţii Constanţa, prof.  Andra Şandru. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6045 secunde