Liceul „Nicolae Titulescu” din Medgidia, gazda simpozionului „200 de ani de la Revoluția și martiriul lui Tudor Vladimirescu”

430
Liceul „Nicolae Titulescu” din Medgidia, gazda simpozionului „200 de ani de la Revoluția și martiriul lui Tudor Vladimirescu” - liceutitulescu-1622130213.jpg
La Liceul Tehnologic „Nicolae Titulescu” din Medgidia s-a statornicit cu mulți ani în urmă, aceea a marcării unor evenimente din istoria națională. În ciuda perioadei dificile pe care o traversează și a faptului că în viitorul apropiat se preconizează să devină școală profesională, acest liceu a continuat să găzduiască un nou eveniment, sub egida Societății de Științe Istorice, de data aceasta dedicat celor 200 de ani de la Revoluția și martiriul lui Tudor Vladimirescu.

Conform informațiilor oferite de prof. dr. Marian Zidaru, moderatorul întâlnirii, în calitate de cadru didactic al acestui liceu, evenimentele care s-au desfășurat on-line și-au dorit să readucă în atenția elevilor valorile neamului nostru și ale trecutului național și, în același timp, personalități de seamă ale istoriei naționale, care trebuie eternizate.

Semnificația evenimentului a fost prezentată în cuvântările invitaților Cezar Pânzaru (președinte Asociația Pro-Basarabia și Bucovina), Traian Brătianu (membru Asociația Pro-Basarabia și Bucovina, fost redactor șef ziarul „Cuget Liber”), colonel (r) Dan Nicolau (vicepreședinte Asociația Cultul Eroilor).

În cadrul acestei manifestări, la care a participat și prof. dr. Pompiliu Golea, elevi ai liceului au susținut referate având ca temă Revoluția lui Tudor Vladimirescu și au vizionat un film documentar despre făurirea României moderne.

Concursul online organizat, săptămâna trecută, de cadrele didactice ale aceluiași liceu a propus elevilor să reflecteze asupra Revoluției lui Tudor Vladimirescu. Elevi ai claselor de liceu, dar, în egală măsură, și cei din clasele de învățământ profesional, au creat câte un desen, au recitat poezii și au prezentat referate, prin care să exprime mesajul lor la această aniversare, mesaj surprins cu sinceritatea și entuziasmul specifice tinerilor chiar prin titlul generic al manifestărilor din acest an. Concursul s-a bucurat de participarea unui număr mare de elevi, demonstrând interesul, seriozitatea și deosebita lor creativitate, aceștia manifestându-și bucuria și dorința de a concura.

„Dincolo de acestea, rămâne însă mesajul elevilor noștri, un mesaj transmis cu toată sinceritatea, bucuria și implicarea de care au dat dovadă, un mesaj al generației lor către țara în care s-au născut, către valorile acesteia și, mai ales, către românii de pretutindeni, un mesaj despre conștiința de a fi român și despre cum înțeleg acești copii să își iubească țara”, a declarat prof. Marian Zidaru.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.1907 secunde