Liga Scriitorilor din România solicită canonizarea lui Eminescu

370
Liga Scriitorilor din România solicită canonizarea lui Eminescu - f617dda2f22b0a1bf68d95463c5a964b.jpg
Liga Scriitorilor din România a cerut Patriarhului Bisericii Ortodoxe Române, PF Daniel, canonizarea poetului Mihai Eminescu ca sfânt în calendarul ortodox român.
Într-o scrisoare adresată, ieri, Patriarhului Daniel, Liga Scriitorilor din România spune că speră că propunerea "va găsi ecoul cuvenit la Sinodul Bisericii Ortodoxe Române, pentru a-l așeza pe Mihai Eminescu la locul cuvenit în calendarul Sfinților Ortodocși Români".
Potrivit reprezentanților Ligii, Eminescu merită canonizat din mai multe motive, printre care se numără și faptul că, din cele 46 de volume cu aproximativ 14.000 de file scrise de poet și aflate la Academia Română, "răzbate spiritul național-ortodox".
"Mihai Eminescu se trage dintr-o familie ortodoxă, căminarul Gheorghe Eminovici, tatăl poetului, provenea dintr-o familie de țărani români-ortodocși din nordul Moldovei și Raluca Eminovici, mama poetului, născută Jurăscu, era ortodoxă", se arată în solicitare.
"Mihai Eminescu a scris multe poezii cu temă religioasă și a introdus în literatura noastră limba literară, care și-a găsit sălaș și în Biserica Ortodoxă Română. În întreaga operă a poetului descoperim fibra morală și religioasă a neamului nostru, iar poetul național a devenit simbolul spiritualității românești în sânul căreia se află ca stâlp al românismului Biserica Ortodoxă Română", se arată în scrisoarea adresată PF Daniel.
Liga Scriitorilor din România are sediul la Cluj-Napoca și numără peste 300 de membri.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 03 Februarie 2010
Stire din Cultură-Educație : La mulți ani, Lucian Iancu!
Miercuri, 03 Februarie 2010
Stire din Cultură-Educație : Voluntari americani la catedra de engleză
Pagina a fost generata in 1.8003 secunde