Când profesorii adevărați trec dincoace de catedră

Limbă și comunicare într-o altă dimensiune

749
Limbă și comunicare într-o altă dimensiune - d581f010046187e699c2a8f9f1e61d50.jpg

Articole de la același autor

Cinci profesori de la catedra de limba română a Liceului Internațional de Informatică din Constanța au încercat să demonstreze că se poate preda și cu drag doar dacă nu-l tratezi pe cel de dincoace de catedră cu prea mult dezinteres ca să mai conteze informația pe care o acumulează.
Prof. Alina Mihalache, Cristina Ivan, Daniela Fătu, Mariana Lungu și Raluca Militaru au pornit, săptămâna trecută, un maraton al activităților cu ziua intitulată "Prolog", în care toate clasele s-au identificat cu un simbol sau motiv literar, prin povestea clasei, prin momentele cele mai interesante adunate într-un mozaic de cuvinte și imagini.
Una dintre activitățile cele mai apreciate de elevi a avut ca temă comportamentul și regulile de comunicare într-o societate europeană. Gândită pentru elevii de gimnaziu, acțiunea a fost pregătită de elevii Annabelle Borș, Robert Greavu și Claudiu Stanciu (cls. a XII-a) care, însoțiți de prof. Alina Mihalache, au desfășurat această activitate atât în beneficiul elevilor Liceului Internațional de Informatică, cât și pentru elevii claselor a VIII-a de la Școala nr. 37 din Constanța, care au fost foarte încântați de maniera deschisă în care se abordează învățământul în cadrul orelor de comunicare la Liceul Internațional.
Ziua de miercuri s-a numit "Literatura și celelalte arte", fiind dedicată paremiologiei, ortografiei și scenariului de film. O șezătoare literară desfășurată în curtea liceului s-a finalizat cu un "kebap party" organizat de direcțiunea liceului.
Cea de-a patra zi s-a adresat teatrului, fiind intitulată "Diligența cu păpuși". Elevi din clasele a VIII-a A și a XI-a A au prezentat propriile interpretări ale pieselor: "O scrisoare pierdută", de I.L. Caragiale, "Faust", de Goethe (triumf și rațiune) și scena balconului din "Romeo și Julieta", de William Shakespeare, în limba română și engleză.
Ziua a cincea s-a adresat Lecturii, Literaturii, Eseului și Lingvisticii, care a debutat cu concursul de eseuri "Rostiri", unde elevii de gimnaziu și liceu s-au întrecut în arta zicerii și scrierii timp de o oră.
Toate activitățile derulate s-au subscris Zilelor Ariei curriculare Limbă și comunicare și au avut ca scop promova educația estetică, simțul artistic, meșteșugul de a scrie, de a citi o carte de bună calitate și nu în ultimul rând de a valorifica bogatul lexic al limbii române.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.5282 secunde