Liliana Lazia a fost condusă pe ultimul drum

2178
Liliana Lazia a fost condusă pe ultimul drum - fe2e8683896b780af2018dace7ac45c9.jpg

Articole de la același autor

Ziua de sâmbătă, 2 aprilie 2011, va rămâne în istoricul Bibliotecii Județene "I.N. Roman" din Constanța drept cea mai tristă filă de la inaugurarea sa, pe 30 noiembrie 1998, de către directorul general Liliana Lazia.
Timp de 13 ani, dr. Liliana Lazia a slujit cu credința că în Casa Cărții nu intră decât aceia care au sufletul deschis și de aceea nu credem să existe persoane care să poată nega valoarea acestei personalități a culturii dobrogene în panteonul tomitan.
Din nenorocire, vremurile de criză au afectat grav cultura constănțeană și au adus directorul general al Bibliotecii și în fața unor decizii foarte grele. Sâmbătă, la funeralii, s-a vorbit foarte mult de faptul că sănătatea Lilianei Lazia a fost afectată de stresul și durerea de a fi fost obligată să decidă care dintre colegii ei de atâția ani, cu care a împărțit mai ales lucruri bune, ar fi trebuit să părăsească instituția. Unii dintre cei prezenți ne povesteau că o găseau plângând în birou, pentru că nu putea să înfrunte cruzimea acestei decizii și pentru că se simțea depășită de situație. "Cum să le spun acestor oameni dragi că vor fi concediați?", a fost una din întrebările care au chinuit-o pe cea care astăzi nu mai este printre noi.
Majoritatea personalităților culturii con-stănțene prezente, sâmbătă, la Bibliotecă rememorau episoade din întâlnirile petrecute cu Liliana Lazia, implicarea sa în conferințe și manifestări ce aveau să situeze în plan național instituția pe care a condus-o pe un merituos loc I. Și toți, dar absolut toți cei aflați la căpătâiul ei au fost cutremurați de imaginea mamei ce a supraviețuit copilului și care, la peste 80 de ani, își lua cu neputință adio!
Dincolo de sute de flori și coroane ce aduc un pios și ultim omagiu trecerii prea curând în neființă, va rămâne în memorie ca un distins cărturar, minunat și generos prieten.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4131 secunde